fbpx
Австралія придбає 12 гелікоптерів MH-60R

Австралія придбає 12 гелікоптерів MH-60R

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація Австралія Гелікоптери Закупівлі Морська авіація Світ США Флот

Австралія купує 12 багатоцільових гелікоптерів MH-60R для ВМС.

Про це інформує Мілітарний.

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Австралії дванадцяти багатоцільових гелікоптерів MH-60R Seahawk вартістю 985 мільйонів доларів, – пише Australian Defence Magazine.

Ймовірно, гелікоптери MH-60R замінять шість MRH-90 Taipan, які зараз перебувають на озброєнні Королівських ВМС Австралії.

Уряд Австралії дав запит на придбання дванадцяти багатоцільових гелікоптерів MH-60R; тридцяти двигунів Т-700-ГЕ-401С (24 встановлені та шість запасних), дванадцяти багаторежимних радарів APS-153 і дванадцяти мультиспектральних систем націлювання AN/AAS-44C, та іншого обладнання.

Купівля нових гелікоптерів дозволить Королівським ВМС Австралії мати у своєму авіапарку єдиний тип гелікоптера, що полегшить технічне обслуговування та логістичні витрати.

ВМС Австралії стали першим закордонним замовником MH-60R, 24 з яких зараз експлуатуються в країні. Вони були поставлені між 2013 та 2016 роками.

MH-60R надійшов на озброєння ВМФ США у 2006 році. Вони замінили застарілі протичовнові машини SH-60B та SH-60F, які були обладнані детекторами магнітних аномалій.

MH-60R Seahawk ВМФ США. Фото з відкритих джерел

Американський багатоцільовий гелікоптер SH-60 Sea Hawk розроблений на основі UH-60 відповідно до програми ВМФ США LAMPS Мк.3 (Light Airborne Multipurpose System — легка авіаційна багатоцільова система) для експлуатації з військових кораблів. Перший політ гелікоптера відбувся в 1979 році; в 1984 році він був прийнятий на озброєння ВМФ США.


Австралія продає 27 гелікоптерів Black Hawk


Оснащення MH-60R достатнє для ефективного виявлення надводних та підводних кораблів. Зокрема, гелікоптери мають в складі бортового обладнання і сонари.

Представники Lockheed Martin заявляють, що на сьогодні це найпотужніший з існуючих морських гелікоптерів, придатних для використання з борту фрегатів, есмінців, авіаносців та інших бойових кораблів.

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація Австралія Гелікоптери Закупівлі Морська авіація Світ США Флот