fbpx
Австралія приєднується до Коаліції дронів

Австралія приєднується до Коаліції дронів

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Океанія Світ Україна

Австралія приєднається до очолюваної Латвією та Великою Британією Коаліції дронів, яка покликана забезпечити Сили оборони України безпілотниками.

Відповідну заяву зробив міністр оборони Австралії Річард Марлс на спільній пресконференції з британським колегою Грантом Шаппсом.

«Сьогодні ми також оголошуємо, що Австралія приєднається до дронової коаліції, яка очолюється як Великою Британією, так і Латвією. Це справді важлива можливість для нас робити свій внесок для того, щоб Україна продовжувала свій шлях і змогла вирішувати цей конфлікт на власних умовах», — наголосив Марлс.

Нагадаємо, що раніше Австралія вже передавала безпілотники для потреб Сил оборони України.

Зокрема, Австралія постачала картонні одноразові вантажні дрони Corvo Precision Payload Delivery System від австралійської компанії SYPAQ для забезпечення логістичних завдань у важкодоступних місцях і як приманку.

Коаліція дронів

Нещодавно Мілітарний повідомляв, що до Коаліції дронів долучилися Нідерланди.

Нагадаємо, що 18 січня «Мілітарний» повідомляв про створення Коаліції дронів та засобів радіоелектронної боротьби.

Ініціатором створення Коаліції стала Латвія. Про ініціативу оголосили під час зустрічі її міністра оборони Андріса Спрудса з міністром оборони України Рустемом Умєровим у грудні 2023 року.

За словами латвійського міністра, ця ініціатива допоможе українським військовим у війні, де використання дронів стало важливим елементом бойових дій.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко презентувала представникам 13 країн-учасниць потребу України в безпілотних системах, засобах радіоелектронної боротьби та технологіях, що захищатимуть критичну інфраструктуру.

«Воювати мають технології, а не люди. Коаліція дронів стане ще одним кроком до реалізації цієї ідеї. Це збереже багато життів. Підсилення та розвиток виробництва безпілотних систем дасть можливість трансформувати армію і зробити новітні технології сьогоднішньою реальністю. Окремо запрошую нації до розробки програмних рішень, які створять майбутнє цієї сфери», – звернулася до партнерів посадовиця.

До Коаліції, окрім Нідерландів, уже приєдналися Швеція і Велика Британія.

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Океанія Світ Україна