fbpx
Австралія виділила 50 мільйонів доларів військової допомоги для України

Австралія виділила 50 мільйонів доларів військової допомоги для України

Австралія Війна з Росією Військова допомога Океанія Україна

Австралійський уряд надасть 50 мільйонів доларів Міжнародному фонду, який безпосередньо підтримає закупівлю пріоритетних військових засобів для України.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Австралії.

Міжнародний фонд для України перебуває під управлінням Міністерства оборони Великої Британії.

Він використовує внески міжнародних партнерів для закупівлі пріоритетного військового обладнання для України.

«Австралія залишається непохитною у своєму прагненні підтримувати Україну та українців, які захищають свій народ, свою територію та суверенітет. Оголошений сьогодні внесок збільшить загальний обсяг підтримки України з боку Австралії приблизно до $960 млн, включаючи $780 млн на допомогу Збройним силам України», – йдеться в повідомленні австралійського Міноборони.

На додачу до матеріальної та фінансової підтримки Сили оборони Австралії продовжують тренувати українських військових у межах операції «Куду».

Нагадаємо, що у грудні Австралія ухвалила рішення збільшити кількість інструкторів у межах цієї операції.

Австралійське оборонне відомство нагадало, що літак ДРЛВ E-7A Wedgetail продовжує працювати на території Європи для захисту шляхів військової та гуманітарної допомоги.

«Австралія залишається непохитною в підтримці України в її прагненні захистити себе від незаконного і аморального вторгнення Росії. Ми разом з Україною підтримуємо її мужній народ, а також захищаємо фундаментальний принцип – право кожної суверенної нації бути захищеною у власних кордонах і визначати своє власне майбутнє», – наголосив австралійський прем’єр-міністр Ентоні Албанезе.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що уряд Австралії заблокував передачу Україні транспортних гелікоптерів MRH-90 Taipan за вказівкою Міністерства оборони.

Про це стало відомо під час розмови сенатора Девіда Фосетта з міністеркою закордонних справ Пені Вонг.

Вонг зазначила, що Міністерство оборони повідомило уряд про те, що гелікоптери цього типу не підходять Україні, і рекомендувало уряду сформувати власну думку на підставі цих фактів.

Австралія Війна з Росією Військова допомога Океанія Україна