fbpx
Австралія замовляє 255 ракет Javelin у версії FGM-148F

Австралія замовляє 255 ракет Javelin у версії FGM-148F

Javelin Австралія Закупівлі ПТРК Світ США

Австралія замовляє для своєї армії 225 ракет до ручних протитанкових комплексів Javelin.

Протитанкові ракети американського виробництва будуть поставлені у версії FGM-148F, яка має багатоцільову бойову частину.

Держдеп США вже погодив потенційний продаж цього озброєння.

В управлінні з питань оборонної співпраці та безпеки міноборони США зазначили, що постачання нових ракет Javelin покращить спроможність Австралії відповідати поточним та майбутнім загрозам.

Зазначається, що раніше Канберра звернулася до Вашингтона із запитом на придбання до 255 ракет Javelin FGM-148F.

Фото на тему: Протитанковий комплекс Javelin

Потенційний продаж також включає технічну підтримку та інші пов’язані з цим елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Орієнтовна загальна вартість замовлення становить 60,18 мільйонів доларів.

ПТРК Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс третього покоління виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Він належить до систем озброєння з функцією “вистрелив та забув”.

Оператор ПТРК Javelin ЗС України. Фото: ЗСУ

Ракета FGM-148 має теплову голівку самонаведення, тому оператору ракетного комплексу не потрібно супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску, вона робить це самостійно.

Комплекс призначений для знищення бронетехніки, а також може уражати повітряні цілі на низькій висоті (гелікоптери та БПЛА).

Виробництво «Javelin» на підприємстві Lockheed Martin. Квітень 2022. Фото: Reuters

Ракети у версії FGM-148F почали випускати у травні 2020 року. Вони оснащені вдосконаленою багатоцільовою бойовою частиною, що включає тандемний кумулятивний заряд, розрахований на пробиття нинішньої та перспективної броні бойових машин, зокрема з динамічним захистом, та має фрагментований металевий корпус для підвищення ефективності ураження живої сили та легкої техніки за рахунок утворення осколків.

Також Мілітарний нагадує, що на початку березня Сполучені Штати погодили потенційний продаж Австралії нових далекобійних протирадіолокаційних керованих ракет AARGM-ER, які призначені для придушення та знищення морських або наземних РЛС.

Javelin Австралія Закупівлі ПТРК Світ США