fbpx
Австралія збільшує кількість інструкторів для навчання українських військових

Австралія збільшує кількість інструкторів для навчання українських військових

Австралія Війна з Росією Європа Навчання Океанія Світ Україна

Армія Австралії проводить ротацію та збільшує кількість інструкторів, які будуть залучені до тренування українських військовослужбовців.

Про це повідомляє видання ABC.

Згідно з новим зобов’язанням Міністерства оборони Австралії, країна виділить 186 мільйонів доларів США для продовження проведення операції “Куду”.

Також буде збільшена кількість інструкторів до 90 військовослужбовців. У 2023 році ця кількість була у два рази менша та складала 39 інструкторів.

Виділене фінансування піде на закупівлю вогнепальної зброї, умундирування, а також відповідних боєприпасів.

Наша зростаюча відданість багатонаціональній навчальній місії підтверджує наше зобов’язання надавати суттєву та відповідну підтримку уряду та народу України – розповів Річард Марлз, Міністр оборони Австралії.

Всього з січня 2023 року Сили оборони Австралії провели повне комплексне навчання з 1200 військовослужбовцями Збройних сил України.

Австралія є однією з головних країн в багатонаціональній операції Interflex під керівництвом Сполученого Королівства, яка має на меті проведення навчання українських військовослужбовців.

Крім австралійських інструкторів, до операції Interflex приєднались інструктори з інших країн, таких як Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди, Сполучене Королівство та Румунія.

Сам курс триває 5 тижнів, та охоплює підвищення кваліфікації з поводження зі зброєю, первину медичну допомогу на полі бою, тактика дій під час патрулювання, підготовка до боїв у сільській місцевості та елементарне знання міжнародних прав на полі бою.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Палата депутатів Чехії погодила продовження місії з навчання українських військових на території країни у наступному році.

Наразі, за словами посадовці, близько 3 500 українських солдатів пройшли підготовку в Чехії, і приблизно ще 500 були підготовлені чеськими інструкторами в Польщі.

Австралія Війна з Росією Європа Навчання Океанія Світ Україна