fbpx
Азербайджан та Ізраїль створили спільне підприємство

Азербайджан та Ізраїль створили спільне підприємство

Азербайджан Азія Близький Схід БпА (Безпілотні апарати) Ізраїль Кавказ ОПК Світ

Азербайджан та Ізраїль створили спільне підприємство Caspian Meteor («Каспійський Метеор») для розробки новітніх оборонних засобів.

Про це пише MEDIA.AZ з посиланням на Israel Defense.

Напередодні ізраїльська оборонна компанія Meteor Aerospace оголосила про створення спільного підприємства з Бакінською суднобудівною компанією.

Компанія Meteor Aerospace розробляє широкий спект систем захисту, у тому числі безпілотні апарати з максимальною вантажопід’ємністю у 1400 кг, до яких відносяться швидкісні та безпілотні судна, які розвивають швидкість до 60 вузлів.

Також компанія виготовляє безпілотні наземні автомобілі, високоточні ракети з великим радіусом дії, що здатні завдавати важких ударів з далеких відстаней.

Основна мета створення – запропонувати передові рішення для задоволення потреб оборонної промисловості Азербайджану, – йдеться у пресрелізі.

З цієї точки зору компанії мають широкі можливості.

На відміну від загально відомих ізраїльських компанії, Meteor Aerospace є доволі молодим підприємством, що розпочало свою діяльність у 2013 році.

Виробничі площі Meteor Aerospace в Ізраїлі

Її засновник – колишній генеральний директор Israel Aerospace Industries (IAI) Іцхаком Нісаном, що працював у компанії з 1978 року і починав з інженера.


Ізраїль експортує дрони-камікадзе на 100 млн доларів


За цей час Meteor Aerospace представила низку безпілотних платформ, як то літаючі Impact-700 та Impact-1400, наземний RAMBOW та надводний ORCA.

Також у портфелі проєктів компанії – баражуючий боєприпас MERLOW та ракета Comet.

Азербайджан Азія Близький Схід БпА (Безпілотні апарати) Ізраїль Кавказ ОПК Світ