fbpx
Азербайджан використовуватиме трофейну техніку

Азербайджан використовуватиме трофейну техніку

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ

Азербайджан використовуватиме трофейну техніку захоплену у підконтрольних Вірменії збройних формувань у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Зараз відбувається фарбування танків та бойових машин піхоти у колір збройних сил Азербайджану.

На оприлюдненому відео військовослужбовці ремонтного підрозділу у польових умовах перефарбовують трофейну техніку:

Замість звичного для Вірменії та підконтрольних ним збройним формуванням темнозеленого кольору бойові машини фарбуються у колір «койот».

Перед цим бойові машини було помито у тиловому пункті технічного обслуговування.

На відео помічена пересувна майстерня технічного обслуговування виробництва Державного підприємства «Харківський завод спеціальних машин» виготовлена на шасі КрАЗ-6322.

Підприємство виготовляє їх з 2010-го року та постачає їх військовим формуванням України та на експорт, зокрема і в Азербайджан.

Пересувні майстерні технічного обслуговування на шасі КрАЗ

Пересувна майстерня технічного обслуговування призначена для забезпечення проведення технічного обслуговування колісної та бронетанкової техніки в польових умовах і виконання окремих операцій поточного ремонту машин.

Автомобіль високої прохідності КрАЗ-6322, обладнаний бортовою платформою, призначений для перевезення різних вантажів і людей і може експлуатуватися по всіх видах доріг, бездоріжжю і пересічній місцевості.

Окрім пересувних майстерень технічного обслуговування Азербайджан використовує й іншу продукцію українського оборонно-промислового комплексу на шасі КрАЗ, наприклад як шасі радіолокаційних станцій типу П-18 «Малахіт»:

РЛС П-18 «Малахіт» на озброєнні ЗС Азербайджану

Для озброєння сухопутних підрозділів у збройних силах Азербайджану використовуються здебільшого автомобілі білоруського (МАЗ) та російського (Урал та КамАЗ) виробництва.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ