fbpx
“Азов” зайняв ворожі позиції

“Азов” зайняв ворожі позиції

Війна на Донбасі Донбас НГУ «Азов» Світлодарська дуга

Бійці окремого загону спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України зайняли ворожі позиції в районі Світлодарської дуги.

Про це йдеться у сюжеті ТСН

Ворожі позиції були зайняті напередодні, перед цим “Азов” тривалий час прокопував шанці до ворожих позицій під час вогневих зіткнень та ворожих обстрілів.

Загалом нашими бійцями було викопано близько 400 метрів ходів сполучення та траншей аби дійти до ворога.

“У районі Світлодарської дуги загарбники методично обстрілювали і опорники наших захисників, й околиці прилеглих селищ. Аби виправити ситуацію, “азовці” ще у травні почали копати просто під ворожими обстрілами”, – йдеться у повідомленні

Довкола купа свідчень присутності постачання гібридним незаконним збройним формуванням на Донбасі різноманітної провізії та озброєння з Росії.

Після того як вдалося вибити бойовиків з панівної висоти “азовцям” довелось розміновувати як самі позиції так і територію довкола.

Загалом було виявлено близько двох сотень міновибухових предметів на колишніх ворожих позиціях.

“Навіть якщо кожної ротації забирати по 400-600 метрів то ми швидше дійдемо до тієї ж самої Горлівки”, – розповідає боєць “Азову” під псевдо “Тахо”

Повне сюжет з зайнятих позицій:

На цій же ділянці відповідальності бійцями окремого загону спеціального призначення “Азов” НГУ було ліквідовано ворожу ДРГ, що намагалась просунутися до наших позицій.

В ході короткого бою було ліквідовано чотирьох російських наймаців, а також одного вдалося взяти у полон.

Нагадаємо, «Азов» після виведення з передової влітку 2015 року повернувся на «нуль» та розпочав виконання завдань за призначенням спільно з 30-ю окремою механізованою бригадою імені Костянтина Острозького у складі угрупування Операції об’єднаних сил.

Війна на Донбасі Донбас НГУ «Азов» Світлодарська дуга