fbpx
B-1 повернулись в Європу

B-1 повернулись в Європу

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник Велика Британія Європа ПС США Світ США

Бомбардувальники B-1B Lancer Повітряних сил США прибули до Великої Британії.

Про це інформує Мілітарний.

Американські бомбардувальники B-1B Lancer з допоміжним обладнанням і персонал зі складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї з авіабази ПС США Дайс (штат Техас) прибули в Європу на базу Ферфорд Королівських Повітряних сил Великої Британії для виконання давно запланованої місії оперативної групи бомбардувальників, повідомляє Європейське командування США.

Європейське командування спільно зі Стратегічним командуванням США регулярно проводять такі операції з 2018 року із залученням стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer, B-52H Stratofortress і B-2 Spirit.

Місії стратегічних бомбардувальників Повітряних Сил США в Європі дозволяють екіпажам тренуватися в розгортанні на незнайомих аеродромах і взаємодіяти з союзниками з НАТО і партнерами для підвищення боєготовності.

“Тренуючись та інтегруючись з нашими союзниками і партнерами, ми розширюємо нашу здатність адаптуватися до викликів і протистояти супротивникам на глобальному рівні”, – сказав командувач ПС США в Європі і Африці генерал Джефф Харрігян.

Стратегічні бомбардувальні місії у зоні відповідальності Командування ПС США в Європі демонструють унікальну здатність американських Повітряних сил швидко розгортатися та інтегруватися з союзниками з НАТО і партнерами, забезпечуючи при цьому необхідну підготовку для спільних сил.

При підльоті до Великої Британії американські бомбардувальники супроводжувалися винищувачами британських Королівських Повітряних сил.

Rockwell B-1 Lancer – важкий бомбардувальник ВПС США стоїть на озброєнні з 1986 року. Це один з найбільших літаків свого класу в історії авіації. B-1B може нести до 34 т. озброєння в трьох бомбовідсіках. Літак також міг нести ще 27.6 т. на шести зовнішніх підвісках, але ці вузли демонтовані через міжнародні домовленості про обмеження стратегічних озброєнь.


B-1B: продукт холодної війни, жертва локальних конфліктів


Всього за період серійного виробництва з 1984 по 1988 рр. було збудовано 100 бомбардувальників B-1B Lancer. З початку 1990-х років почалося переобладнання цих літаків з ядерного на звичайне озброєння.

У травні минулого року, українські винищувачі МіГ-29 та Су-27 супроводжували американські стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer над Чорним морем. Це була перша місія, коли бомбардувальники США супроводжувались українськими винищувачами.

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник Велика Британія Європа ПС США Світ США