fbpx
BAE Systems оснастить вертольоти США системами попередження про ракетні атаки

BAE Systems оснастить вертольоти США системами попередження про ракетні атаки

BAE Systems Авіація Гелікоптери ОПК Світ США

Компанія BAE Systems оснастить вертольоти США системами попередження про ракетні атаки.

Про це інформує Мілітарний.

Shephard Media повідомляє, що Армія США уклала контракт з компанією BAE Systems на поставку 2-кольорової вдосконаленої системи попередження про ракетні атаки 2CAWS (Common Missile Warning System). Контракт оцінюється в 62 мільйони доларів.

«Ця угода є частиною програми “обмеженої тимчасової системи попередження про ракети” Limited Interim Missile Warning System та є третьою з чотирьох виробничих партій , – йдеться в товідомленні».

Система 2CAWS забезпечує екіпажам розширені можливості виявлення загроз, покращуючи виживання та ефективність виконання завдань у складних умовах.

2CAWS оптимізовано за розмірами, вагою та потужністю. Комплекс має відкриту архітектуру системи, двоколірні інфрачервоні датчики для збільшення дальності виявлення загроз та оптоволоконний A-комплект для швидшої передачі даних.

Системний процесор служить цифровою основою системи з високою пропускною здатністю.

Він використовує вдосконалені алгоритми попередження ракетної атаки, які спеціально розроблені для використання у складних умовах.

2CAWS сумісна з існуючим обладнанням авіатехніки армії США, включаючи пілотні інтерфейси та системи протидії загрозам, що дозволяє пришвидшити встановлення та інтеграцію системи на вертольоти.

Нагадуємо, що США випробували літальний апарат Kratos UTAP-22 Mako керований штучним інтелектом системи Skyborg. Випробувальний політ відбувся неподалік від авіабази Тіндалл у Флориді.

Запуск БПЛА UTAP-22 Mako

Під час випробувального польоту 29 квітня 2021 року, що тривав 2 години 10 хвилин, система Skyborg продемонструвала декілька «основоположних методів поведінки», необхідних для характеризації роботи автономної системи як безпечну.

Завданням Skyborg є створення програмного та апаратного забезпечення для автономного управління веденими літаками, що б могли літати та брати участь у повітряних боях разом з пілотованими винищувачами.

BAE Systems Авіація Гелікоптери ОПК Світ США