fbpx
BAE Systems знайшла титан для виробництва гаубиць M777

BAE Systems знайшла титан для виробництва гаубиць M777

BAE Systems Азія Артилерія Індія Світ

BAE Systems підписала угоду з індійською PTC Industries на виробництво титанових виливків для 155-мм гаубиць M777.

Про це йдеться у пресрелізі компанії BAE Systems.

Нова угода підтримає поточну програму в Індії під назвою «Зроблено в Індії».

Угода спрямована на виробництво складних легких титанових виливків та розробку строго контрольованого виробничого процесу.

Також угода забезпечує можливості виготовлення тих самих деталей й для гаубиць М777 на потреби Індії.

155-міліметрова лита кришка із титану для гаубиці М777 від PTC Industries. 2020 рік. Фото: PTC Industries

Перші підсистеми будуть зроблені до кінця 2022 року, і планується продовжити виробництво всіх трьох основних конструкцій (сідло, колиска і нижня частина лафета), що становлять основу зброї.

Індійські постачальники, що беруть участь у програмі M777, зможуть зайняти своє місце в глобальному ланцюжку постачання BAE.

«Виробничий процес у PTC Industries розробляється і атестується для забезпечення довгострокової підтримки 145 M777, які ми поставляємо в Індію», – розповів генеральний менеджер BAE Systems Weapon Systems UK.

Ця угода дозволить BAE Systems та PTC Industries спільно надавати основні конструкції для підтримки програми запасних частин та ремонту, необхідних для забезпечення доступності зброї для індійської армії.

Гаубиця М777 на стенді BAE Systems під час виставки Eurostary 2012. 2012 рік. Фото: Shephard Media

BAE Systems також має 155-мм ствол завдовжки 52 калібри, який вона готова виробляти в Індії, що ще більше розширює можливості індійської артилерії.

У BAE сподіваються, що це зробить Індію першим покупцем 155-мм платформи калібру 52 та вагою менш як 5800 кг. Стандартна гаубиця M777 має ствол завдовжки 39 калібри.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що BAE планує перезапусти виробництво 155-мм гаубиць М777. Кілька країн вже зацікавлені у закупівлі цих гаубиць. За оцінками компанії, для відновлення повного виробництва M777 буде потрібно від 30 до 36 місяців, не в останню чергу тому, що компанії був потрібен новий постачальник титану.

BAE Systems Азія Артилерія Індія Світ