fbpx
Байден оголосить пакет військової допомоги Україні на 375 млн дол – ЗМІ

Байден оголосить пакет військової допомоги Україні на 375 млн дол – ЗМІ

Боєприпаси Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна

Президент Сполучених Штатів Джо Байден збирається оголосити про новий пакет військової допомоги Україні.

Це відбудеться після його зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським на саміті G7 у Японії цими вихідними, повідомляє Politico.

Вартість цього пакета оборонної допомоги становитиме 375 мільйонів доларів.

Джерела з кола американських та українських урядовців повідомили, що він буде включати більше артилерійських снарядів, бронетехніки та протитанкової зброї.

Військова допомога Україні. Січень 2022. Фото: Армія США

Американське видання зазначає, що ця оборонна допомога буде надзвичайно корисною для Сил оборони України під час очікуваного контрнаступу та важких боїв з російськими окупантами, які очікуються цієї весни та влітку.

Нагадаємо, у п’ятницю стало відомо, що США готові дозволити своїм європейським союзникам надати Україні бойові літаки F-16.

Винищувачі F-16 162-го авіакрила Повітряних сил США. Фото зі сторінки авіакрила

Джо Байден сказав колегам по “Великій сімці” (G7) на саміті у Японії, що США підтримуватимуть спільні тренування українських льотчиків на винищувачах F-16.

Очікується, що навчання українських льотчиків повністю проходитимуть у Європі, але буде задіяний і американський персонал. Навчання займуть кілька місяців.

Однак, як зазначили журналісти CNN, поки що Білий дім не отримував запиту від союзників на передачу літаків ЗСУ, а офіційні особи Держдепу, які будуть залучені до процесу надання такого дозволу, теж не отримували вказівок розпочати роботу.

Кілька днів тому Сполучені Штати доставили у Німеччину 31 танк M1 Abrams для навчання українських екіпажів.

Програма навчань передбачає не тільки підготовку екіпажів для експлуатації танків, але й навчання персоналу з технічного обслуговування цих бойових машин.

Танки M1 Abrams армії США. 2020 рік. Фото: RCBphotography

Американські танки доставили до навчального центру Граффенвер у Німеччині.

Боєприпаси Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна