fbpx
Байден підтвердив, що США розглядають передачу Україні БМП M2 Bradley

Байден підтвердив, що США розглядають передачу Україні БМП M2 Bradley

M2 Bradley Бронетехніка Військова допомога США Україна

Президент США Джо Байден підтвердив журналістам, що США розглядають можливу передачу Україні бойових машин піхоти M2 Bradley.

Про це повідомляє Reuters.

На питання журналістів, чи підтверджує він те, що це питання стоїть на порядку денному, американський президент відповів: “Так“.

Раніше видання Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомляло, що американські БМП можуть увійти до нового пакету військової допомоги, але це рішення ще не ухвалено.

БМП M2A2 Bradley в Іраку

M2 Bradley – основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні армії США. Виробляється з 1981 року підрозділами компанії BAE Systems. При розробці БМП конструкторам поставили вимогу, щоб нова машина мала швидкість танка M1 Abrams, але й могла виконувати ті ж транспортні функції, що і гусеничний БТР M113.

Bradley озброєна 25-мм автоматичною гарматою M242 Bushmaster. Споряджений боєкомплект складає 300 снарядів, возимий – 600. В арсеналі БМП – бронебійні підкаліберні та осколково-фугасні боєприпаси. Також Bradley має пускову установку ПТРК TOW. Додаткове озброєння – спарений з гарматою кулемет M240C. Також БМП може мати встановлену і так звану амбразурну зброю – шість автоматичних 5,56 мм незйомних гвинтівок у бійницях – M231.

Корпус БМП зварний з використанням алюмінієвої броні.

Моторно-трансмісійне відділення розташоване у передній правій частині корпусу. Машина має турбодизельний двигун потужністю 500 кінських сил. Трансмісія має три фіксовані передачі “вперед” і одну “назад”.

Механік-водій сидить ліворуч від МТВ.

У башті БМП знаходяться місця командира (праворуч) та навідника.

Окрім США M2 Bradley стоїть на озброєнні Греції, Хорватії, Саудівської Аравії та Лівану.

 

 

 

 

 

M2 Bradley Бронетехніка Військова допомога США Україна