fbpx
Байден розпорядився надати Україні 60 млн доларів на безпекові потреби

Байден розпорядився надати Україні 60 млн доларів на безпекові потреби

Співпраця Україна Україна-США

Президент США Джо Байден розпорядився надати Україні до 60 млн доларів на безпекові потреби.

Відповідний документ Білий дім опублікував 27 серпня, пише «Європейська правда».

Кошти підуть на товари та послуги Департаменту оборони США, а також військове навчання й підготовку, що надаються Україні.

Ймовірно, йдеться про частину допомоги у рамках погодженого пакету обсягом 155 млн доларів.

Доручаю держсекретареві, згідно з ч. 506(a)(1) Акту про зовнішню допомогу від 1961 року cкоординувати виділення до 60 млн на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також військове навчання й підготовку, для надання допомоги Україні, – зазначається у документі.

З загальної суми у 155 млн, 34 млн дол. піде на допомогу Україні у відновленні економіки після пандемії COVID-19, зокрема в сфері покращення якості медичних послуг, підвищення прозорості в енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі, розвиток земельного ринку.

14 млн доларів спрямують на підтримку в сфері подолання корупції, а ще 63 млн на програми пов’язані з захистом від впливу російської агресії.

Наприкінці квітня Сполучені Штати передали Україні чергову партію допомоги на суму 7,85 млн. дол. для вдосконалення управління і зв’язку, а також запасних частин та агрегатів до автомобілів, медичного обладнання, й тактичного спорядження.

Загальний об’єм безпекової допомоги США після початку російської агресії вже перевищив суму у 2 млрд доларів.


США розглянуть запит України щодо надання озброєння


В рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

Зараз США фінансують проєктування Центру технічної підтримки в Одесі для плавскладу Морської охорони ДПСУ.

Співпраця Україна Україна-США