fbpx
Баражуючі боєприпаси отримають пускові установки

Баражуючі боєприпаси отримають пускові установки

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Естонія Ізраїль ОПК Світ

Компанія Milrem Robotics повідомила про створення безпілотної пускової установки для баражуючих боєприпасів спільно з ізраїльською компанією UVision Air.

Про це повідомляє European Defence Review (EDR).

Універсальна пускова установка вміщує шість баражуючих боєприпасів. Як «боєкомплекту» можуть використовуватися Hero-120 з протитанкової бойовою частиною і можливістю знаходження в повітрі до години.

Також Hero-400EC, які здатні знищувати укріплені цілі та перебувати в повітрі до двох годин.

Як засіб пересування також пропонуються дві роботизовані платформи – перспективна Type-X і THeMIS.

Баражуючі боєприпаси отримають пускові установки. Пуск курсують боєприпасу Hero-120 з роботизованої платформи THeMIS

«Наші роботизовані платформи розгорнуті в різних країнах, і наш обов’язок – розробляти нові способи використання безпілотних систем для нарощування потенціалу», – розповів Кулдар Вяерсі, генеральний директор Milrem Robotics.

З використанням розвідувально-ударного дрона Hero-120 оператор зможе вражати цілі на відстані до 40 км, а з Hero-400EC – до 150 км.

При цьому потрібна альтернативна система передачі даних, оскільки штатна антена на безпілотному шасі зможе забезпечувати дальність зв’язку до 40 км.

Нагадаємо, у червні 2020 року в Естонії компанія Milrem Robotics та бельгійський виробник озброєнь John Cockerill Defense представили нову безпілотну бойову машину Type-X.

Баражуючі боєприпаси отримають пускові установки. Бойова машина Type-X

Type-X втричі легше звичайних бронетранспортерів та на стільки ж менша вартість. Завдяки вазі він авіатранспортабельний та може десантуватися з літаків за допомогою парашутів.

Конструкція Type-X має модульність і гнучкість, що дозволяє в майбутньому конфігурувати сімейство машин для виконання різних завдань у вигляді взаємодії з особовим складом або повністю безекіпажних бойових дій.

Milrem Robotics БпА (Безпілотні апарати) Естонія Ізраїль ОПК Світ