fbpx
Бельгія отримає БПЛА «Sky Guardian»

Бельгія отримає БПЛА «Sky Guardian»

Авіабудування Авіація Бельгія БпА (Безпілотні апарати) Світ США

Придбання Бельгією БПЛА MQ-9B «Sky Guardian» просунулося вперед, і General Atomics Aeronautical Systems отримала контракт на суму майже 189 мільйонів доларів.

Про це повідомляє видання FlightGlobal.

Міноборони США оголосило про підписання ПС США з General Atomics Aeronautical Systems Inc. (GA-ASI) контракту на закупівлю середньовисотних БПЛА великої тривалості польоту MQ-9B «Sky Guardian» для ВС Бельгії.

Повідомляється, що вартість продажу в рамках програми «Іноземні військові продажі» не перевищить 188,87 млн доларів.

Контракт передбачає поставку 4 безпілотних літальних апаратів MQ-9B, двох сертифікованих наземних станцій управління, запасних частин та допоміжного обладнання.

MQ-9B SkyGuardian. Фото: General Atomics Aeronautical Systems

Роботи повинні бути повністю завершені до 31 березня 2024 року. При підписанні контракту підряднику було перераховано кошти в обсязі 94,34 млн доларів.

В листопаді 2018 року компанія General Atomics Aeronautical Systems оголосила про отримання повідомлення про те, що уряд Бельгії уповноважив командування Збройних сил країни почати переговори з урядом США про придбання безпілотних авіаційних комплексів MQ-9B «Sky Guardian».

Зазначається, що перші дві системи «Sky Guardian», до складу кожної з яких увійдуть 2 БПЛА і наземна станція керування, планується поставити у 2021 і 2022 роках.

Вартість кожної системи оцінювалася в 180 млн євро. У перспективі планується закупити дві додаткові системи, що дозволить отримати 8 БПЛА до 2030 року.

У березні 2019 року Держдепартамент США схвалив потенційну поставку Бельгії в рамках програми «Іноземні військові продажі» 4 БПЛА MQ-9B «Sky Guardian», 12 стаціонарних сертифікованих наземних станцій управління, 5 мультиспектральних систем прицілювання AN / DAS-4 (4 встановлені, 1 запасна), 5 РЛС із синтезованою апертурою AN / APY-8 (4 встановлені, 1 запасна), іншого обладнання та послуг вартістю до 600 млн доларів.

Авіабудування Авіація Бельгія БпА (Безпілотні апарати) Світ США