fbpx
Bell розкрила подробиці створення гелікоптера Bell 360 Invictus

Bell розкрила подробиці створення гелікоптера Bell 360 Invictus

Bell Авіабудування Авіація Гелікоптери ОПК Світ США Технології

Американська компанія Bell Textron розкрила подробиці процесу створення прототипа гелікоптера Bell 360 Invictus за програмою FARA.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія оприлюднила нові дані про будівництво та тестування прототипу гелікоптера Bell 360 Invictus.

Програма Bell 360 стрімко розвивається у процесі виробництва, складання, тестування компонентів та системної інтеграції для програми американської армії США зі створення нового бойового розвідувального гелікоптера (FARA).

«Команда здійснила багаторазові аналізи проектування та оцінки ризиків з армією та дотримується графіка виконання всіх вимог програми. Bell 360, високошвидкісна платформа з низьким рівнем ризику з перевіреними технологіями та за своєю суттю надійною конструкцією, забезпечить солдатам оперативні можливості трансформації за прийнятною ціною», – йдеться у повідомленні.

Повідомлено, що з початку збірки наприкінці 2020 року компанія Bell досягла значного прогресу у складанні фюзеляжу Bell 360 Invictus, лопатях головного ротора, вузлів коробки передач, корпусах та інших важливих компонентах авіаційної машини.

Окрім того, Bell внесла зміни в конструкцію перспективного швидкісного вертольота-розвідника. Invictus отримає традиційний відкритий рульовий гвинт замість фенестрон – гвинта в кільцевому обтікачі, концепція застосування якого демонструвалася раніше.

Командування армії США в 2019 році запустило тендер FARA, щоб створити бойовий розвідувальний гелікоптер. Контракти на розробку і проведення випробувань прототипів перспективної машини отримали Bell Helicopter та Sikorsky.

Вони повинні випробувати свої версії швидкісного вертольота-розвідника не пізніше 2023 року.

Bell бере участь в тендері з гелікоптером 360 Invictus. Його проект вона показала в 2019 році.

Крім того, американська компанія Bell Texrtron представила дизайн високошвидкісного літального апарата нового покоління з вертикальним зльотом і посадкою (High-Speed Vertical Take Off and Landing ( HSVTOL ), який повинен прийти на заміну конвертопланів CV-22B Osprey.

Компанія представила концепції проектів нових авіаційних систем для військового застосування, в яких буде використовуватися технологія високошвидкісного вертикального зльоту і посадки (HSVTOL).

Bell Авіабудування Авіація Гелікоптери ОПК Світ США Технології