fbpx
Безпілотники атакували паливний завод в РФ

Безпілотники атакували паливний завод в РФ

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Світ

Ударні безпілотники кілька разів за ніч атакували російський завод із виробництва авіаційного палива у Тверській області.

Про це повідомляє телеграм-канал Baza.

Ранком 27 червня російське паливне підприємство «Редкинский опытный завод» у місті Редкіно Тверської області двічі зазнало нападу ударних дронів.

Зі слів очевидців, уперше завод був атакований близько другої ночі. По території підприємства вдарили три безпілотники.

Один із дронів упав на дах цеху №4, після чого вибухнув. Другий був збитий силами ППО, після чого також упав неподалік цеху. За кілька хвилин він вибухнув. Третій безпілотник атакував резервуари з легкозаймистою рідиною на території заводу, внаслідок чого було пошкоджено трубопровід та почалася пожежа.

Через дві години, близько четвертої ранку, завод атакував ще один БПЛА. Він також упав біля цеху №4.

На відео другої атаки можна побачити характерний зовнішній вигляд дрона, подібний до українського ударного безпілотника «Лютий».

На кадрах очевидців також справді чутно звуки пострілів, ймовірно, з ручного стрілецького озброєння, що може свідчити про спроби перехоплення дронів уже над територією заводу.

За інформацією джерел телеграм-каналу, персонал підприємства був евакуйований. За попередніми даними, постраждалих немає.

Наразі офіційної інформації від російських офіційних осіб щодо удару по паливному заводу немає. Однак російське міністерство оборони заявило про перехоплення чотирьох дронів у Тверській області, ще двох у Московській області та одного над територією Білгородської області.

«Редкинский опытный завод»

Хімічне підприємство у Редкіно спеціалізується на виготовленні палива та іншої хімічної продукції. Згідно з відкритими даними, воно випускає понад 40 видів продукції для оборонної авіаційної та космічної сфери РФ.

Розташований на відстані понад 1000 кілометрів від України, об’єкт уже не вперше потрапляє під удар. Раніше, у вересні 2023 року, підприємство також було атаковане ударними безпілотниками.

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Світ