fbpx
Безпілотники атакували танкер в Аравійському морі

Безпілотники атакували танкер в Аравійському морі

Азія Близький Схід БпА (Безпілотні апарати) Світ Флот

Безпілотники атакували танкер в Аравійському морі неподалік Оману.

Про це інформує Мілітарний.

30 липня внаслідок атаки безпілотників в Аравійському морі, загинули двоє членів екіпажу танкера, що належить ізраїльському бізнесмену. Заявила компанія-оператор судна, пише Укрінформ з посиланням на агенцію AFP.

Танкер-хімовоз Mercer Street, що експлуатується лондонською компанією Zodiac Maritime, зазнав нападу біля узбережжя Оману.

В свою чергу, Ізраїль звинувачує Іран у цій атаці, внаслідок чого загинули – громадянин Великої Британії та громадянин Румунії.

Після інциденту військові кораблі США прийшли на допомогу екіпажу у відповідь на екстрений сигнал лиха та побачили докази нападу.

Іранський державний телеканал “Аль-Алам” з посиланням на “поінформовані регіональні джерела” заявив, що напад став “відповіддю на недавню ізраїльську атаку”, націлену на аеропорт у центрі Сирії.

Подібні ситуації були і раніше, доприкладу в Оманській затоці було здійснено напад на ізраїльське судно Hyperion Ray, що виконувало рейс під прапором Багамських островів. 13 квітня судно було атаковане поблизу узбережжя Об’єднаних Арабських Еміратів.

Інцидент стався неподалік від емірату Ель-Фуджейра, попередньо судно було атаковане ракетою, запущеною з іранського судна чи безпілотника.

Судно Hyperion Ray

Унаслідок атаки судно дістало незначні пошкодження, члени команди не постраждали.

Попри це, екіпаж судна скерував Hyperion Ray в найближчий порт ОАЕ, щоб оцінити збитки і ризики продовження плавання.

У березні 2021 року в міжнародних водах в Аравійському морі стався вибух на ізраїльському судні.

Азія Близький Схід БпА (Безпілотні апарати) Світ Флот