fbpx
Безпілотники вночі атакували столицю РФ

Безпілотники вночі атакували столицю РФ

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Сусіди

Вночі 23 серпня повітряні безпілотники знову атакували столицю Росії.

У районі ділового центру “Москва-Сіті” пролунав вибух, пошкоджено будівлю.

Про це повідомляють російські Telegram-канали та місцева влада і міноборони країни-агресора.

Російські пабліки публікують відео влучання одного безпілотника у висотну будівлю у Москві.

На кадрах від очевидців, видно яскравий спалах та чутно потужний звук вибуху.

Перед цим, пізно вночі, стало відомо про закриття всіх аеропортів у Московській області та введення плану “Ковёр” із забороною на виліт та посадку літаків. Його застосовують у випадках виявлення в небі невідомих повітряних суден або інших об’єктів, що можуть становити небезпеку польотам авіації.

В той же час, у соцмережах почали з’являтися повідомлення про нібито виявлення невідомих безпілотників у Підмосков’ї. Зокрема, жителі Хімок, Красногорська та Довгопрудного повідомили про вибухи, імовірно через роботу російської протиповітряної оборони.

У соцмережах повідомили, що уламки збитого дрона виявили на вулиці підмосковного селища Старбеєво, також  пошкоджено стіну магазину у Хімках та вибиті вікна у житловому будинку поряд.

Згодом, мер Москви Собянін заявив, що нібито один із дронів збила ППО, а інший влучив у будівлю “Москва-Сіті”. За його даними, будівля зазнала нібито незначних пошкоджень. Про постраждалих не повідомляють.

Міністерство оборони РФ підтвердило атаку трьох безпілотників літакового типу. Два із них нібито були знищені засобами протиповітряної оборони над територією Можайського та Хімкінського районів Московської області. Заявлено, що третій БПЛА був пригнічений засобами радіоелектронної боротьби та втративши керування, зіткнувся з будівлею ділового центру “Москва-Сіті”.

Нагадаємо, що вночі 20 серпня, Москву, Ростов та Курськ також атакували невідомі безпілотники.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Сусіди