fbpx
Бійці 3-ї окремої танкової бригади ЗСУ захопили російський Т-80БВ

Бійці 3-ї окремої танкової бригади ЗСУ захопили російський Т-80БВ

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Т-80 Танк Трофеї Україна

Українські воїни захопили російський танк Т-80БВ.

Про це інформує Мілітарний.

У пресслужбі 3-ї окремої танкової бригади Збройних Сил України розповіли, як нещодавно бійці підрозділу не дозволив агресору прорватися на одній з важливих ділянок фронту.

Танковий підрозділ спільно з розвідниками здобув перемогу в бою.

В результаті вдалих дій українських оборонців, за підсумками бойового зіткнення вдалося захопити трофейний танк Т-80БВ російських окупантів.

«На наші позиції рушили чотири ворожих танки. І знову бездоганна робота наших розвідників! Вони чітко обрахували координати орківських “коробочок”. А українська артилерія зустріла їх загороджувальним вогнем. Один із рашистських танків став здобутком наших бійців», – розповіли у танковій бригаді.

Зазначається, що командир цього танкового підрозділу бригади президентським Указом від 2 квітня 2022 року отримав високе звання Героя України.

Т-80БВ це модернізований варіант базового танка Т-80Б із встановленням нового комплекту навісного динамічного захисту «Контакт-1».

Захоплений танк Т-80БВ російських військових на Київщині

Нагадуємо, що неподалік Гуляйполя бійці Запорізької тероборони дістали з річки БМП-3, яку покинули окупанти. Фахівці ремонтного підрозділу дослідили техніку.

Хоча вона декілька діб була у воді, двигун з ладу не вийшов. Тож трофейну БМП відправлять на ремонт.

Трофейна БМП-3, Запорізька область, квітень 2022

Бойова машина піхоти БМП-3 озброєна 100-міліметровою гарматою – пусковою установкою 2А70 з 30-міліметровою автоматичною гарматою 2А72 та 7,62-міліметровим кулеметом ПКТМ.

БМП призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення мобільності, озброєності та захищеності військовослужбовців на полі бою в умовах застосування ядерної зброї та спільних дій із танками у бою.

Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Т-80 Танк Трофеї Україна