fbpx
Бійці ГУР МО провели операцію зі звільнення полонених на Херсонщині

Бійці ГУР МО провели операцію зі звільнення полонених на Херсонщині

Війна з Росією Військовополонені ГУР МО Полон Україна Херсонщина

Головне управління розвідки Міноборони підготувало відео про спецоперацію спецпідрозділу військових розвідників.

Спецоперація спрямована була на звільнення полонених українців на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Ролик опублікував український журналіст Юрій Бутусов.

У ході проведеної спецоперації звільнено п’ятеро громадян України.

Серед них військовослужбовець Збройних Сил України, колишній співробітник поліції та троє цивільних осіб. Один із них має серйозне бойове поранення.

Наразі всі звільнені отримують необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, 12 липня Головне управління розвідки Міноборони України із посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомило про звільнення на тимчасово окупованих територіях Херсонщини п’ятьох українців, які були в полоні армії РФ.

«В ході проведеної спецоперації силами спецпідрозділу ГУР МО України на тимчасово окупованих територіях Херсонської області звільнено п’ятьох громадян України, які перебували в полоні російських окупантів. Серед них військовослужбовець ЗСУ, колишній співробітник поліції та троє цивільних осіб. Один зі звільнених має серйозне бойове поранення», – йдеться в повідомленні.

11 липня уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко повідомив, що більшість нині зниклих військових перебувають у полоні у російських військ.

Полонені українські військові, які захищали місто Маріуполь. Травень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Понад сім тисяч українських військових вважаються зниклими безвісти. Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

«Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ і це різні інституції. Вони не входять в цифру, яку дає ЗСУ. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. Наш колцентр має орієнтовно 7200 людей. Наприклад, полк «Азов» – це Нацгвардія і там також є безвісти зниклі. Вони не вийшли на звʼязок з рідними, коли вони вийшли з Азовсталі», – сказав він.

За словами Котенка, більшість зі зниклих військових – у полоні (як, наприклад, члени 1 батальйону 36 бригади).

Війна з Росією Військовополонені ГУР МО Полон Україна Херсонщина