fbpx
Бійці ГУР отримали від благодійників швидкісний катер Т12 вітчизняного виробництва

Бійці ГУР отримали від благодійників швидкісний катер Т12 вітчизняного виробництва

Волонтери ГУР МО Україна Флот Швидкісні катери

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало від благодійників швидкісний катер Т12 вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

12-метровий плавзасіб оснащений новітнім навігаційним та радіообладнанням, двома двигунами потужністю 800 кінських сил, що дозволяють рухатися зі швидкістю до 95 кілометрів за годину.

Дальність ходу вітчизняного катера становить 500 кілометрів.

Катер може вміщувати до 16 осіб,  має шість точок кріплення під озброєння, він може використовуватися як для медичної евакуації, так і для виконання бойових та спеціальних завдань на воді.

Проєкт «Катери для ГУР» реалізується Благодійним фондом Діани Подолянчук спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

«Дякуємо усім, хто долучився до збору для придбання цього  потужного катера: Благодійному фонду «Антитіла», музичним гуртам  ТНМК, «Друга Ріка», Latexfauna, а також компанії «Січ-Україна»», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у ГУР висловили вдячність й іноземним партнерам, які допомагають реалізовувати важливі для оборони нашої держави проєкти.

Нещодавно «Мілітарний» розповідав, що Головне управління розвідки показало, як спецпризначенці використовують передані їм десантно-штурмові катери Combat Boat 90.

Десантно-штурмовий катер Combat Boat 90 морського центру «Вікінг», жовтень 2024. Фото: ГУР МО

Три швидкісні броньовані катери увійшли до складу раніше невідомого морського центру «Вікінг».

Для їх використання українські розвідники пройшли відповідну підготовку у Швеції.

СВ90 обладнані вогневими точками під кулемети та автоматичні гранатомети. За потреби вони можуть бути дооснащені легкими протикорабельними ракетами та нести морські міни або глибинні бомби.

Волонтери ГУР МО Україна Флот Швидкісні катери