fbpx
Бійці СБУ на донецькому напрямку знищили російські танки

Бійці СБУ на донецькому напрямку знищили російські танки

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії СБУ Танк Україна

На сході країни українські бійці уразили російську бронетехніку.

Про це повідомила СБУ і оприлюднила відео бойової роботи спецпризначенців.

У Службі безпеки заявили, що було знищено 10 танків та один бронетранспортер російських окупантів.

“Саме стільки російських танків знищили спецпризначенці СБУ «Білі Вовки» лише за одну ніч!”, – наголосили у повідомленні.

Зазначають, що ворожа техніка була уражена на донецькому напрямку.

“Наші специ Центру спецоперацій «А» відпрацювали ворожу техніку на донецькому напрямку. Також було спалено і один БТР противника. Таким чином на їхньому рахунку одинадцять знищених цілей! За одну ніч”, –  йдеться в повідомленні СБУ в Facebook.

На опублікованому відео видно, що для виявлення і ураження російських танків та іншої бронетехніки українські спецпризначенці використали безпілотники, які скидають боєприпаси на техніку окупантів.

Після влучання і детонації боєприпаса російські бойові машини спалахують, а деякі й вибухають. Для ураження окремих бронемашин українським операторам дронів довелося використати декілька боєприпасів.

Спецпризначенці, ймовірно, використовували дрони з вертикальним злетом та посадкою, які можуть зависати у повітрі над ціллю і скидати на неї боєприпаси.

Судячи з оприлюднених кадрів, для ураження російської бронетехніки застосували кумулятивні боєприпаси. Це, швидше за все, перероблені під скид з БПЛА бойові частини від реактивних гранат, якими зазвичай стріляє піхотинець з ручного гранатомета РПГ-7.

Зараз же ці бойові частини перероблені і адаптовані до застосування із безпілотника.

Ураження українським дроном російської системи С-300ВМ. Березень 2023. Україна. Кадр з відео СБУ

Також нещодавно українські спецпризначенці знешкодили російські системи протиповітряної оборони Тор-М2 та С-300ВМ. Ці системи уразили безпілотники з вибухівкою.

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії СБУ Танк Україна