fbpx
Бійці ВСП захопили російську САУ «Акація» та передали її одній з бойових бригад ЗСУ

Бійці ВСП захопили російську САУ «Акація» та передали її одній з бойових бригад ЗСУ

2С3 «Акація» Артилерія Війна з Росією ВСП Втрати Росії САУ Трофеї Україна

Українські сили, на позиціях російських окупантів, захопили самохідну гаубицю 2С3 «Акація» та боєприпаси до неї.

Про це інформує Мілітарний.

Військова служба правопорядку у Збройних Силах України повідомила, що підрозділами Центру спецпризначення ВСП передано захоплену під час контрнаступальної операції техніку та боєприпаси до неї одній з бойових бригад ЗСУ.

“Тепер трофеї будуть служити на користь Збройних Сил України”, – зазначили у повідомленні ВСП.

На покинутих позиціях загарбників, українські військові виявили не лише самохідну артилерійську установку (САУ) «Акація» калібру 152 мм, але і ящики з боєкомплектом.

Ця самохібна гаубиця разом з боєприпасами передана у бригаду Збройних Сил України, і тепер допомагатиме нашим оборонцям боротися з російськими загарбниками.

Варто нагадати, що на початку квітня, на Чернігівщині українські сили захопили аналогічні дивізійні самохідні гаубиці 2С3 «Акація» та бронетранспортери БТР-82А разом з іншою бронетехнікою росіян.

Зокрема було захоплено комплекс управління вогнем артилерії у вигляді командно-штабної машини артилерії 1В16-2 на шасі МТ-ЛБу, яка призначена для управління дивізіоном самохідних установок «Акація».

САУ 2С3М2 «Акація» – самохідна артилерійська установка калібру 152 мм. Базовий варіант САУ надійшов на озброєння радянської армії в 1971 році. В кінці 1970-х років САУ були модернізовані до рівня 2С3М.

«Акація» призначена для придушення і знищення живої сили, артилерійських та мінометних батарей, ракетних установок, танків, вогневих засобів, пунктів управління.

2С3 «Акація» Артилерія Війна з Росією ВСП Втрати Росії САУ Трофеї Україна