fbpx
Білорусь озброїлась дронами Shahed/Герань

Білорусь озброїлась дронами Shahed/Герань

Shahed-136 Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Європа Іран Світ

У Білорусі під час параду до дня незалежності були продемонстровані ударні дрони Shahed-136.

Відповідні фото були опубліковані в мережі.

Під час параду, дрони були продемонстровані на китайських позашляховиках Great Wall.

Треба зазначити, що раніше не повідомлялось про передачу Білорусі іранських ударних безпілотників цього типу.

Окрім цього, перша буква серійного номера свідчить про те, що це дрони виробництво яких повноцінно відбувається на території РФ.

Демонстрація цих дронів може свідчити про прийняття їх на озброєння Білоруської армії.

Треба зазначити, що останнім часом армія Білорусі розпочала здійснювати закупівлю ударного озброєння у РФ, в рамках посилення власних збройних сил.

Як повідомляють у Міністерстві оборони Білорусі, доозброєння пов’язане з потужним тиском з боку НАТО, а також провокацій які нібито здійснює Україна на білорусько-українському кордоні.

Окрім іранських ударних безпілотників Білорусь, також отримала від Росії оперативно-тактичні ракетні комплекси «Искандер».

За словами президента Білорусі Олександра Лукашенка, ці комплекс здатні використовувати тактичні ядерні боєголовки, що неодноразово заявлялось як білоруською так і російською сторонами.

Крім того, у травні були проведені навчання в рамках яких відпрацьовувалась розгортання тактичних ракетних систем на випадок ядерної війни.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що на початку червня, на території Білорусі російські та білоруські військові провели навчання тактичних ядерних сил.

Shahed-136 Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Європа Іран Світ