fbpx
Білорусь планує збільшити чисельність збройних сил до 80 тисяч – Генштаб

Білорусь планує збільшити чисельність збройних сил до 80 тисяч – Генштаб

Білорусь Європа Світ Сусіди

У Білорусі планує збільшити чисельність своєї армії до 80 тисяч.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Для України на Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

Білорусь планує збільшити чисельність своїх збройних сил майже у двічі з 45 тисяч до 80 тисяч особового складу.

“У рамках створення південного оперативного командування, передбачається збільшення чисельності збройних сил республіки білорусь до 80 тисяч осіб.

Комплектування військових частин технікою та озброєнням планується здійснити за рахунок технічних засобів, що перебувають на зберіганні”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, Генштаб повідомляє, що на Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено.

З метою демонстрації присутності та сковування Сил оборони продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп.

Білоруські військові на зборах "Військова безпека та оборона держави", травень 2022, Фото: Міністерство оборони Білорусі

З відкритих джерел відомо, що нині регулярна армія Білорусі нараховує загалом 45 тисяч військовослужбовців.

Наприкінці травня, Лукашенко розпорядився створити оперативне командування збройних сил Білорусі на південному напрямку. Мотиви такого рішення Лукашенко пояснив нібито загрозою з боку України.

БМП-2 військових Білорусі. Фото: Міноборони Білорусі

Лукашенко також дав доручення створити в країні “народне ополчення”, щоб посилити оборону країни. Міністр оборони Білорусі вважає, що це в рази збільшить кількість “захисників країни”. Таке рішення ухвалене для розвитку збройних сил.

Танки Т-72Б та БМП-2 військових Білорусі. Фото: Міноборони Білорусі

Також у Білорусі із баз зберігання знімають танки та бойові машини піхоти. Генштаб Збройних Сил України допускає, що білоруська бронетехніка буде передана російським військовим.

Білорусь Європа Світ Сусіди