fbpx
Білорусь розробляє нову РЛС «Небосклон»

Білорусь розробляє нову РЛС «Небосклон»

Білорусь Європа РЛС Світ Сусіди

У Білорусі почали розробляли нову мобільну радіолокаційну станцію виявлення і цілевказання «Небосклон».

Про це повідомляє Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Виконання дослідно-конструкторської роботи по розробці РЛС виконує керуюча компанія холдингу «Системы радиолокации» АТ «КБ Радар».

Компанія повинна провести дослідно-конструкторські роботи зі створення мобільної трикоординатної радіолокаційної станції виявлення і цілевказання S-діапазону з цифровою фазованою антенною решіткою.

Замовниками роботи є державне зовнішньоторговельне унітарне підприємство «Белвнешпромсервис» і Міністерство оборони Республіки Білорусь.

Ілюстрація РЛС «Небосклон»

Розробляється РЛС «Небокрай» призначена для вирішення завдань розвідки радіолокації як в складі підрозділів радіотехнічних військ, так і автономно.

Основними складовими радіотехнічної системи «Небосклон» є антенно-апаратний пост на напівпричепі та пост управління на автомобільному шасі.

РЛС оснащена трьома джерелами автономного електроживлення і засобами життєзабезпечення екіпажу.

Радіолокаційна станція повинна забезпечувати виявлення, визначення просторових координат, параметрів руху і супровід повітряних об’єктів.

Ілюстрація

Додатково РЛС повинна розпізнавати класи повітряних об’єктів, видачу трасової радіолокаційної інформації на комплекси засобів автоматизації ППО.

Попередня розрахункова дальність дії РЛС «Небосклон» – до 470 км.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Збройні сили Білорусі прийняли мобільний комплекс радіопеленгування «ВОЛАР».

У жовтні 2020 року військові Білорусі отримали комбіновану радіостанцію Р-186 «Богатырь-2», яка поставляється у війська зв’язку.

У липні 2020 року у війська зв’язку Збройних Сил Республіки Білорусь надійшов черговий серійний зразок нової цифрової радіорелейної станції Р-414МБРП.

Білорусь Європа РЛС Світ Сусіди