fbpx
Білоруська РСЗВ «БелГрад-2» розпочала держвипробування

Білоруська РСЗВ «БелГрад-2» розпочала держвипробування

Артилерія Білорусь Випробування Європа Модернізація РСЗВ РСЗВ «Град» Світ Сусіди

З 1 по 18 червня 2021 р проводяться державні випробування дослідного зразка бойової машини БМ-21Б, розробленого ВАТ «2566 завод по ремонту радіоелектронного озброєння».

Про це повідомляє Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Метою випробувань реактивної системи є перевірка і підтвердження відповідності заявлених бойових, технічних і експлуатаційних характеристик вимогам, викладеним в тактико-технічному завданні, а також розгляд можливості прийняття зразка на озброєння білоруської армії.

Повідомляється, що в ході державних випробувань обслуга однієї з військових частин ракетних військ і артилерії проходить навчання на бойовій машині на базі ВАТ «2566 завод по ремонту радіоелектронного озброєння».

“В процесі навчання проводяться теоретичні та практичні заняття з експлуатації, технічного обслуговування і бойового застосування модернізованої бойової машини. Основна увага приділяється придбанню розрахунком практичних навичок експлуатації з урахуванням конструктивних особливостей бойової машини БМ-21Б, а також формуванню вміння працювати з експлуатаційною документацією модернізованого зразка”, – йдеться у повідомленні.

Завершальним етапом випробувань стануть бойові стрільби на полігонах оборонного відомства Білорусі. Новинка буде представлена ​​на 10-й Міжнародній виставці озброєння і військової техніки «MILEX-2 021».

У грудні минулого 2020 року, у Білорусі, на військовому полігоні «Осиповичский» відбулися випробування модернізованої артилерійської системи БМ-21Б РСЗВ «БелГрад-2».

В ході модернізації розроблений механізм горизонтування і стабілізації, що дозволяє на будь-якій місцевості в найкоротший час привести техніку в стан готовності до стрільби. Роботи з модернізації були розпочаті в травні 2020 року.

На вдосконалену БМ-21Б встановлено компактний новий комплекс засобів зв’язку і передачі даних білоруської розробки.

Збільшена довжина вантажної платформи дозволила встановити між кабіною й артилерійською частиною стелажі для 40 або 60 реактивних снарядів (повний боєкомплект – 80 або 100). Додатково отримано можливість перезаряджати пускову установку без транспортної машини та скоротити час підготовки до другого залпу.

БМ-21Б РСЗВ «БелГрад – 2». Грудень 2020. Фото: ДВПК Білорусі

Управління вогнем здійснюється як з кабіни машини, так і за допомогою виносного пульта (котушки) на відстані до 60 м. За вимогами замовника збільшені й стали більш функціональними корисні обсяги для перевезеного майна і ЗІП – окремі для шасі, комплексу засобів зв’язку та обслуговування артилерійської частини.

БМ-21Б РСЗВ «БелГрад – 2». Грудень 2020. Фото: ДВПК Білорусі

Як зазначено виробником, БМ-21Б має достатній потенціал для подальшої модернізації, впровадження передових розробок, що дозволяють підвищити її бойові можливості.

 

Артилерія Білорусь Випробування Європа Модернізація РСЗВ РСЗВ «Град» Світ Сусіди