fbpx
Більше як 240 танків та понад 100 БТРів. Дуда розповів скільки техніки Польща передала Україні

Більше як 240 танків та понад 100 БТРів. Дуда розповів скільки техніки Польща передала Україні

Бронетехніка БТР Військова допомога Польща САУ KRAB Т-72 Танк Україна

Польща вже передала Україні озброєння на майже 2 млрд доларів.

Це більше як 240 танків та понад 100 БТРів. Про це президент Польщі Анджей Дуда сказав в інтерв’ю Bild.

Ми відправили з Польщі в Україну танки: майже дві бойові танкові групи. Йдеться про понад 240 танків, які українська армія може обслуговувати. Ми відправили майже сотню бронетранспортерів“, – повідомив Дуда.

Також Польща передала стрілецьку зброю, боєприпаси, амуніцію та військове спорядження.

Загальна сума допомоги наданій Україні – понад 2 млрд доларів.

Анджей Дуда закликав партнерів надати Україні далекобійну та реактивну артилерію. На його думку, це буде відповіддю Росії на обстріли українських міст.

Відповідь у вигляді важкої артилерії та реактивної артилерії з України насправді є сьогодні єдиним засобом проти російського наступу“, – сказав Дуда.

Стрільба з ракетного комплексу HIMARS

Президент Польщі також зауважив, що польське військо розраховує на компенсацію від західних партнерів. Очікують, що в рамках ленд-лізу зможуть отримати американське озброєння не найновішої генерації.

Крім того, очікують допомогу від Німеччини. Берлін ухвалив відповідну програму компенсації. Тут польська сторона розраховує на отримання танків Leopard 2A4.

Ми віддали свої танки і тепер у нас на їх місці нічого немає. Зараз ми ведемо переговори про нові танки. Ми підписали контракт із США на 250 нових танків. Наш міністр оборони був у Південній Кореї, щоб обговорити закупівлю легших південнокорейських танків – близько 300. Ми хочемо оснастити нашу армію сучасними танками. Крім того, продукція буде доставлена нам протягом кількох років. Якби ми могли мати будь-яку кількість старих німецьких танків сьогодні, щоб підвищити нашу безпеку в майбутньому“, – підкреслив Дуда.

Однак Дуда зауважив, що Берлін поки нічого не зробив в цьому напрямку.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Рєзніков повідомив, що польські САУ Krab вже готові до виконання завдань на фронті.

Відомо, що Польща передала Україні 18 гаубиць Krab.

Також на початку червня стало відомо, що Україна укладе угоду на придбання близько 60 одиниць 155-мм самохідних артилерійських установок Krab. Частину витрат по цьому контракту покриє Європейський союз.

Бронетехніка БТР Військова допомога Польща САУ KRAB Т-72 Танк Україна