fbpx
Блінкен анонсував нову партію військової допомоги зі США упродовж найближчих тижнів

Блінкен анонсував нову партію військової допомоги зі США упродовж найближчих тижнів

Світ Співпраця Україна Україна-США

Державний секретар США Ентоні Блінкен анонсував нову партію військової допомоги Україні упродовж найближчих тижнів.

Про це інформує Мілітарний.

Сполучені Штати планують здійснити нові поставки допомоги Україні у сфері безпеки та оборони впродовж найближчого часу, а в разі нової агресії Росії ця підтримка буде збільшена, – пише «Укрінформ».

Про це заявив у середу, 19 січня, під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Поставки (оборонної допомоги – ред.) продовжуються, останні відбулися впродовж минулих кількох тижнів, і ще більше заплановано на ближчі тижні»,- сказав глава Держдепу США.

Ентоні Блінкен підкреслив, що процес допомоги Україні у сфері оборони «відбувається на постійній основі». За його словами, лише протягом останнього року Сполучені Штати надали Україні більше допомоги, ніж у будь-який момент з 2014 року.

«Якщо Росія проявить будь-які агресивні наміри, відновить свою агресію та вторгнеться в Україну, ми забезпечимо додаткові матеріали – крім того, що вже в роботі», – зауважив Державний секретар США.

Допомога

Окрім того, на тлі візиту Ентоні Блінкена було підтверджено надання Україні додаткової військової допомоги на 200 мільйонів доларів, яка раніше анонсувалася американськими ЗМІ.

У новий пакет військової допомоги увійшли ті самі оборонні озброєння, які Сполучені Штати надавали Україні раніше, включаючи летальне озброєння. Мова йде про стрілецьку зброю та боєприпаси, захищені радіостанції, медичне обладнання, запасні частини та інше обладнання.

З 2014 року США надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.

Контейнери з протитанковими керованими ракетами до комплексу «Javelin». Жовтень 2021. Фото: МОУ

Сполучені Штати в рамках матеріально-технічної допомоги будують низку об’єктів для українського флоту – збудували новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудували казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

14 листопада повітряним шляхом до нашої держави доправили приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів, попередня, третя за рахунком партія додаткової міжнародної безпекової допомоги зі США прибула до України 22 жовтня. Окрім того, 10 та 18 жовтня, до України було доставлено попередні дві партії вантажу.

Світ Співпраця Україна Україна-США