fbpx
Блогери проникли на завод «Кузня на Рибальському» та на недобудований МБАК

Блогери проникли на завод «Кузня на Рибальському» та на недобудований МБАК

Київ Кузня на Рибальському МБАК ОПК Суднобудування Україна

Блогери проникли на завод «Кузня на Рибальському» та показали недобудовані катери для Військово-Морських Сил ЗС України.

Про це повідомляє Мілітарний.

Попри всю наявну на території підприємства охорону, їм вдалось залізти не тільки у сам цех, а навіть у недобудований восьмий корпус малого броньованого артилерійського катеру проєкту 58155.

На каналі Youtube-каналі POLINWAGEN сьогодні 28 березня 2021 року було оприлюднено відео де блогери під ніками «Полинваген» та «Underground только ниже» проникли на завод «Кузня на Рибальському» у Києві.

Вони проникли у цех підприємства де виготовляли катери для потреб ВМС ЗС України, процес будівництва яких було зупинено минулого року.

Стан будівництва восьмого корпусу малого артилерійського катеру проєкту 58155 для ВМС ЗС України

Мова йде про восьмий корпус малого броньованого артилерійського катеру проєкту 58155 та десантно-штурмового катеру проєкту 58503 шифр «Кентавр-ЛК».

Стан будівництва третього корпусу десантно-штурмового катеру для ВМС ЗС України за шифром «Кентавр-ЛК»

З відео видно стан готовності, зокрема на новому МБАКу сформований корпус та встановлені агрегати, натомість десантно-штурмовий катер заморожений на етапі формування корпусу.

Обидва катери заклали 8 лютого 2018 року в урочистій обстановці, причина зупинки будівництва яка називається – форсмажорні обставини у зв’язку з пандемією COVID-19.

Відео з каналу POLINWAGEN:

У серпні 2020 року ми повідомляли, що блогери-дігери проникли на закритий ядерний об’єкт у Києві, що розташований на території Інституту ядерних досліджень НАН України.

Блогери-дігери на фоні дослідницького ядерного реактору ВВР-М

Їм вдалось потрапити на ізотопний циклотрон У-240, в котрому знаходиться ряд спеціального обладнання, серед якого експериментальна установка для досліджень ядерних реакцій та технологічна установка для напрацювання радіонукліда 82Sr.

Згодом пресслужба НГУ оприлюднила пресслреліз з інформацією, що під охороною спеціальної комендатури з охорони Інституту ядерних досліджень НАН України 22 окремої бригади НГУ знаходиться лише ядерний реактор та прилегла до нього територія.

Тобто хоча сам Ізотопний циклотрон У-240 знаходиться на території Інституту ядерних досліджень НАН України, але у перелік об’єктів під охороною НГУ не входить, як і територія поблизу.

Раніше у Харкові інші відеоблогери незаконно потрапили на територію бронетанкового заводу та виклали несанкціоновану відеозйомку в Інтернеті. Після появи відео в соцмережах ділянку, де хлопці перелізли через паркан, обмотали колючим дротом.

Дігери на території Харківського бронетанкового заводу

В цей же час поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян) Кримінального кодексу України і почала досудове розслідування.

Київ Кузня на Рибальському МБАК ОПК Суднобудування Україна