fbpx
БМП Ajax травмують екіпажі та десант – The Telegraph

БМП Ajax травмують екіпажі та десант – The Telegraph

ASCOD БМП Бронетехніка Велика Британія НАТО Світ

Британські військові зіштовхнулися з критичними технічними вадами новітньої броньованої машини піхоти Ajax (британський варіант іспансько-австрійської машини ASCOD).

Про це The Telegraph пише з посиланням на звіт Міністерства оборони Великобританії, який опинився в розпорядженні журналістів.

Конструкція бронемашин спричиняє надмірні вібрації. Через що на високій швидкості  у екіпажу та десанту можуть виникати проблеми зі слухом та запалення суглобів.

Через це армія зупиняла випробування техніки у період з листопада 2020 по березень 2021 року. У звіті йдеться про обмеження по швидкості до 36 км/год (при заявленій максимальній 70 км/год) та часу перебування людей в машині (1,5 години).  Також поки що заборонено рухатися назад через перешкоди висотою більше ніж 20 см.

За даними журналістів, така ситуація підриває довіру армії до платформи, яка має стати основною для британської піхоти.

Рішення про закупівлю БМП Ajax ухвалили в 2010 році. В 2014 році уклали контракт на 589 машин в різних конфігураціях.

Техніка буде поставлена ​​військам Великої Британії в шести версіях: озброєних 40-мм гарматою бойових розвідувальних машин «Ajax» (замовлено 245 машин), бронетранспортери «Ares» (замовлено 93 машини), командно-штабні машини «Athena» (замовлено 112 машин), броньовані ремонтно-евакуаційні машини «Apollo» (замовлено 50 машин), ремонтні машини «Atlas» (замовлено 38 машин), машини інженерної розвідки «Argus» (замовлена ​​51 машина).


ЧИТАТИ ТАКОЖ: “Ейджекс” і ударні бригади британської армії


Вони мають замінити БМП CRV(T). Перша партія надійшла влітку 2020 року. Загальна вартість угоди – 5,6 млрд дол.

БМП ASCOD стоїть на озброєнні армій Іспанії та Австрії. Машина бере участь у випробуваннях в рамках тендерів, які зараз проводять Чехія та Словаччина. Конкурентами виступають шведська CV90 та німецький Lynx.

ASCOD БМП Бронетехніка Велика Британія НАТО Світ