fbpx
Boeing представила літак KC-46A  для Японії

Boeing представила літак KC-46A для Японії

Boeing Авіабудування Авіація Закупівлі ПС США Світ Японія

Компанія Boeing продемонструвала перший пофарбований в кольори Повітряних сил самооборони Японії багатоцільовий літак-заправник KC-46A «Pegasus».

Про це повідомляє компанія Boeing.

Японія є першим закордонним замовником розробленого компанією для Повітряних сил США літака KC-46A. Будівництво літаків для ПС США і Японії здійснюється на підприємстві в Еверетт (штат Вашингтон).

Потім в Центрі модифікації на них встановлюються спеціалізовані військові системи. Збірка першого KC-46A для Японії почалася у вересні 2019 року.

В жовтні 2015 року Міністерство оборони Японії оголосило компанію Boeing переможцем конкурсу на постачання нових літаків-заправників для Повітряних сил самооборони після відмови від участі в конкурсі Airbus. KC-46A замінять чотири літаки Японії KC-767J.

Літак-заправник KC-46A «Pegasus» для Японії. Вересень 2020. Фото: Boeing

Державний департамент США у вересні 2016 року схвалив потенційну поставку Японії в рамках програми «Іноземні військові продажі» чотирьох літаків-заправників KC-46A, а також супутнього обладнання та послуг. Загальна вартість продажу була оцінена в суму 1,9 млрд доларів.

У грудні 2017 року командування ПС США уклало з компанією Boeing контракт на поставку першого літака KC-46A для Повітряних сил самооборони Японії.

У грудні 2018 року зі Boeing уклали контракт на поставку Японії другого KC-46A.

Як планується, перший KC-46A буде переданий Японії у 2021 році з деяким відставанням від спочатку узгодженого графіка.

Закупівля KC-46A включена в запропоновану урядом середньострокову програму оборони Японії на 2019-2023 рр. MTDP (Medium-Term Defense Program). В рамках даних планів Повітряні сили самооборони Японії мають намір сформувати нову ескадрилью заправників з дислокацією на авіабазі «Міхо» в префектурі Тотторі.

Boeing Авіабудування Авіація Закупівлі ПС США Світ Японія