fbpx
Boeing представив модель нового гіперзвукового літака

Boeing представив модель нового гіперзвукового літака

Boeing Авіабудування Авіація Світ США

Корпорація Boeing показала модель гіперзвукового літака, створену на основі концепту «Valkyrie».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на оприлюднені фотографії від Aerospace America.

Нову модель гіперзвукового літального апарату показали на міжнародному форумі AIAA SciTech. Технічних даних про новинку практично немає.

Припускають, що його можна буде задіяти на вирішення військових чи цивільних завдань.

Модель гіперзвукового літака від Boeing. Січень 2022. Фото: Guy Norris

Концепт новинки нагадує базу літального апарату «Valkyrie», показану у 2018 році. Згідно з інформацією у ЗМІ, Boeing внутрішньо назвав літак «Valkyrie II», хоча Boeing ще не надав будь-якої істотної офіційної інформації, і літак перебуває на стадії розробки концепції

При концептуальній схожості нова модель має більш плоский фюзеляж. Розташування двох двигунів під фюзеляжем змінили: тепер вони розміщені всередині двох окремих обтічників, а не пліч-о-пліч.

Модель гіперзвукового літака від Boeing. Січень 2022. Фото: Guy Norris

Експерти вважають, що гіперзвуковий літак можна використовувати для різних військових чи комерційних цілей. Імовірно, він зможе розвивати швидкість М = 5.

Презентацію 2018 року сприйняли як відповідь компанії на гіперзвуковий військовий літак SR-72 від Lockheed Martin, інформація про яку багато років фігурує у ЗМІ.

Також новий гіперзвуковий концепт літака від Boeing може виступати як духовний наступник SR-71 Blackbird.

Літаки SR-71 Blackbird. Фото з відкритих джерел

І Lockheed Martin, і Boeing використовують двигун із комбінованим циклом для досягнення швидкості 3 Маха, а потім переходять на подвійний прямоточний повітряно-реактивний двигун для розгону до гіперзвукової швидкості.

SR-72 Blackbird компанії Lockheed Martin може здійснити свій перший випробувальний політ у 2025 році, і, як очікується, він досягне швидкості 6 махів, або 7,400 км/год.

Ілюстрація літака SR-72 Blackbird компанії Lockheed Martin

SR-71 – найшвидший літак з екіпажем в історії, хоча його було знято з озброєння Повітряних сил США в 1998 році. З іншого боку, SR-72 та новий гіперзвуковий концептуальний літак Boeing, швидше за все, будуть безпілотними літаками.

Boeing Авіабудування Авіація Світ США