fbpx
Boeing розпочала другий етап льотних випробувань навчально-тренувального літака T-7A Red Hawk

Boeing розпочала другий етап льотних випробувань навчально-тренувального літака T-7A Red Hawk

Boeing T-7A Red Hawk Авіація Навчально-бойові літаки ПС США Світ США

Компанія Boeing розпочала другий етап льотних випробувань навчально-тренувального літака T-7A Red Hawk.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Janes стало відомо, що 22 червня головний підрядник, компанія Boeing, оголосила про початок льотних випробуваннь другого етапу. Того ж дня, було здійснено три випробувальних вильотів з виробничого цеху в Сент-Луїсі в Міссурі.

Компанія Boeing повідомила, що на цьому новому етапі оцінюватимуть “винищувальні характеристики і цифрові можливості” літака для майбутніх пілотів винищувачів і бомбардувальників Повітряних сил США.

Boeing перебуває на стадії інженерно-виробничого розвитку програми у рамках контракту з ПС США на будівництво 351 літака Red Hawk для заміни застарілих навчально-тренувальних Northrop T-38 Talon, в програмі підготовки пілотів TX Advanced ATT

T-7A Red Hawk, фото Boeing

На сьогоднішній день, для випробувань побудовано два літаки, пізніше ще п’ять одиниць поповнять випробувальний авіапарк.

У вересні 2018 року повітряні сили США уклали з Boeing контракт на 9,2 мільярда доларів на поставку 351 вдосконаленого навчального літака та 46 наземних тренажерів.

Літак створюється спільно з шведською компанією Saab. У ньому використовуються напрацювання, отримані компаніями по проектам винищувачів F/A-18E/F Super Hornet і JAS-39 Gripen.

Розробка T-7A ведеться з початку 2010-х років. Компанія відзначає, що літак був повністю спроєктований за допомогою цифрових технологій моделювання.  Від появи концепту до першого польоту минуло лише 36 місяців.

T-7A Red Hawk, фото Boeing

Red Hawk здійснив перший політ в 2016 році.

За оцінкою Boeing, на першому етапі темпи серійного виробництва Red Hawk складуть один літак на місяць, але потім їх прискорять до чотирьох – п’яти одиниць на місяць.

Окрім того, Boeing приступив до переговорів з ВМФ США, які шукають заміну застарілим навчальних літаків T-45 Gashawk.

Boeing T-7A Red Hawk Авіація Навчально-бойові літаки ПС США Світ США