fbpx
Бойовик з «групи Бєзлєра» отримав 11 років в’язниці

Бойовик з «групи Бєзлєра» отримав 11 років в’язниці

Війна на Донбасі Донбас Затримання Російська агресія СБУ Суд Україна

За матеріалами СБУ 11 років ув’язнення отримав бойовик незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» підконтрольних Росії.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисник причетний до катувань військовослужбовців сил антитерористичної операції та місцевих жителів тимчасово окупованих територій Донеччини.

Він входив до складу угруповання, яке очолював диверсант військової розвідки РФ Безлер.

За завданням свого ватажка він здійснював відеозйомку «допитів» українських військових. Потім монтував і викладав вибиті «зізнання» в інтернет, у тому числі на сайтах бойовиків.

Затриманий колишній бойовик з групи «Бєзліра»

Крім того, сфабриковані відеоматеріали використовували представники російських спецслужб для проведення інформаційних диверсій проти України.

У ході спецоперації у червні 2020 року контррозвідники СБУ затримали зловмисника в Маріуполі.

За даними слідства, затриманим виявися місцевий житель, який у 2014 році добровільно приєднався до «групи Безлера». Там його призначили «помічником» з питань пропаганди та інформаційних операцій.

Зловмисник брав участь у фізичних знущаннях над заручниками бойовиків. Потерпілих незаконно утримували у приміщенні колишнього Горлівського підрозділу міліції.

Наразі суд визнав зловмисника винним за:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації),
  • ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

СБУ продовжує викривати учасників незаконних збройних формувань для їх затримання і притягнення до відповідальності за злочини проти державної безпеки України.

Війна на Донбасі Донбас Затримання Російська агресія СБУ Суд Україна