fbpx
Бойовики «ІДІЛ» захопили в Нігерії БТР-4

Бойовики «ІДІЛ» захопили в Нігерії БТР-4

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Африка Бронетехніка БТР-4 Нігерія Світ

Бойовики «ІДІЛ» захопили в Нігерії бронетранспортер БТР-4 українського виробництва.

Про це повідомляє Мілітарний із посиланням на Twitter акаунт El Druso.

Бронетехніку захопили у результаті засідки бойовиків «Ісламської держави» в Майонку.

Подальша доля трофею не відома.

Разом з виготовленим в Україні бронетранспортером, ісламісти захопили 2 броньовані машини Isotrex, які Об’єднані Арабські Емірати продали Нігерії.

Бронемашини Isotrex захоплені бойовиками «ІДІЛ»

Цього місяця у мережі з’явились фото знищених інших зразків бронетехніки урядових військ Нігерії придбаних в Україні – це бронетранспортери БТР-3:

Нігерія стала першим великим замовником БТР-3 українського виробництва – нігерійській армії в 2006-2007 роках були поставлені 47 машин цього типу, а у лютому 2013 року для федеральної поліції Нігерії були відвантажені чотири бронетранспортера БТР-3Е.

Бронетранспортери БТР-3 виготовлені для федеральної поліції Нігерії

У числі поставлених 47 одиниць були 30 лінійних БТР-3УН (з одномісними баштами з 12,7-мм кулеметом НСВТ), шість командно-штабних машин БТР-3УК, чотири броньовані ремонтно-евакуаційні машини БТР-3УР і сім БТР-3Е (озброєних 14,5-мм кулеметами КПВТ).

БТР-3УН збройних сил Нігерії поставки 2006-2007 років. Гарно видно відмінності в кормовій частині корпусу від тих 4 БТР-3Е що поставлені у 2013 році і несуть теж озброєння

Бронетранспортери БТР-4 поставили до Нігерії у 2014 році, це машини «іракського» контракту, які відмовився приймати замовник і згодом українські спецекспортери знайшли іншого покупця на них.

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Африка Бронетехніка БТР-4 Нігерія Світ