fbpx
Бойовики намагалися завербувати експравоохоронця

Бойовики намагалися завербувати експравоохоронця

Затримання Луганщина СБУ Україна

Військова контррозвідка СБУ задокументувала спроби представників терористичної організації «ЛНР» завербувати колишнього правоохоронця.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Співробітники спецслужби встановили, що колишній працівник МВС, мешканець Луганщини, у сімейно-побутових справах відвідував тимчасово неконтрольовану територію.

У 2017 році під час перебування на окупованій Луганщині колишнього правоохоронця затримали учасники російсько-терористичного угруповання.

«Вони звинуватили його у коригуванні вогню сил АТО, співробітництві з СБУ та передали до так званого «міністерства державної безпеки «ЛНР»», — повідомляють у СБУ.

Приклад: Так зване «міністерство державної безпеки «ЛНР»

У СБУ відзначається, що під час незаконного утримання чоловіка систематичного били й катували електричним струмом.

Через тортури терористи примусили його до співпраці для отримання інформації про українські війська та відпрацювали способи зв’язку.

Оперативники спецслужби встановили, що після повернення на контрольовану українською владою територію представники «МДБ «ЛНР» неодноразово намагались налагодити з ним зв’язок для отримання інформації.

Повідомляється, що колишній правоохоронець від подальших контактів з терористами ухилявся та не виконував злочинних завдань.

У ході спілкування із військовими контррозвідниками СБУ громадянин відверто повідомив про обставини свого незаконного утримання та контакти із представниками терористичної організації «ЛНР».

Наразі вирішується питання щодо його звільнення від кримінальної відповідальності.

Затримання Луганщина СБУ Україна