fbpx
Бойовики обстріляли лікарню у Красногорівці

Бойовики обстріляли лікарню у Красногорівці

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія СЦКК Україна Цивільні громадяни

Вчора о 23.30 порушуючи усі норми гуманітарного права російсько-терористичні війська здійснили обстріл м. Красногорівка.

Про це повідомляє пресслужба 28 ОМБр.

Повідомляється, що внаслідок обстрілу пошкоджена лікарня, яка знаходиться за адресою: вул. Нахімова 1а, а також сусідні будівлі які залишились без світла. Також був пошкоджений автомобіль швидкої допомоги.

Всередині лікарні під час обстрілу знаходилось 45 мирних мешканців, які проходили лікування на стаціонарі. На щастя ніхто не постраждав.

Зазначається, що подібні обстріли мирних міст в контексті загострення на передовій свідчать про те, що окупаційні війська намагаються дестабілізувати обстановку в середині міста, та задля досягнення і пошкодження інфракструктури міст не мають для них ніякої цінності.

В свою чергу, українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення Мінських домовленостей та Міжнародного гуманітарного права збройними формуваннями РФ.

Протягом березня-квітня поточного року окупанти розгорнули черговий етап інформаційної кампанії з дискредитації додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Повідомляється, що на фоні збільшення інтенсивності обстрілів на Маріупольському напрямку, прагнучи зірвати системну роботу Української сторони СЦКК, російські найманці вдалися до безпрецедентного порушення – обстріляли зі стрілецької зброї автомобіль спостережної групи.

3 травня 2021 року, у кунзі автомобіля спостержної групи виявлено два вихідні кульові отвори, які стали наслідком обстрілу з кулемету калібру 7,62 мм.

“В ході верифікації події встановлено, що автофургон зазнав пошкоджень під час обстрілу з боку окупантів, що був зафіксований близько 18:40 зі сторони тимчасово окупованої Ужівки у напрямку населеного пункту Водяне.

Слід зазначити, що це перший подібний факт з часу дії заходів щодо всеохоплюючого режиму припинення вогню”, – йдеться у повідомлені української сторони СЦКК.

Зазначається, що чергове грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом небажання РФ припинити війну в Україні та свідчить про спроби подальшої ескалації збройного протистояння вздовж лінії розмежування сторін. За фактом порушення Українська сторона СЦКК зібрала відповідну доказову базу та направлено ноту на адресу СММ ОБСЄ.

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія СЦКК Україна Цивільні громадяни