fbpx
Бойовики обстріляли селище Дружба

Бойовики обстріляли селище Дружба

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія Україна Цивільні громадяни

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ на сході України.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу ООС.

Намагаючись дискредитувати в очах світової спільноти та місцевого населення Уряд України, найманці країни-агресора вдаються до регулярних обстрілів позицій українських військових.

Поряд з цим, останнім часом, нехтуючи вимогами міжнародного гуманітарного права, окупанти вдаються до обстрілів населених пунктів. Черговий такий випадок мав місце 22 квітня о 22.40, коли у двір громадянки Ольги Старовойтової в селищі Дружба, що на околиці Торецька прилетіли зі сторони Горлівки дві ракети від протитанкового комплексу окупантів.

Офіцери Української сторони СЦКК оперативно верифікували обстріл. Про факт порушення поінформовано СММ ОБСЄ.

На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав. Зазнали руйнувань господарські будівлі, в яких були пошкоджені огорожа та вікна житлового приміщення. За фактом обстрілу органом досудового розслідування зареєстровано кримінальне провадження.

Українська сторона СЦКК інформує, що після перекидання до кордонів України значної кількості озброєння і військової техніки РФ, зросла інтенсивність та різноманіття озброєння, яке застосовують збройні формування РФ в ОРДЛО для дестабілізації обстановки в регіоні, а дії збройних формувань носять все більш нахабний характер.

Не дивлячись на це, всі факти злочинів окупантів проти людяності будуть зафіксовані та верифіковані, а їх ініціаторів чекає неминуче покарання.

Українська сторона СЦКК котре наголошує, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на своїх позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках тристоронньої контактної групи.

За останній час Служба Безпеки України та Державна прикордонна служба України декілька разів виявляли схрони та вилучали з них боєприпаси.

Так, під час обстеження одного з прифронтових населених пунктів, що неподалік Маріуполя, військовослужбовці Донецького прикордонного загону виявили схрон з боєприпасами. Після детально обстеження місця події спільно з працівниками поліції та ДСНС зі схрону вилучено чотири протитанкові міни.

Крім того, СБУ під час профілактичних контрдиверсійних заходів у Волноваському районі Донеччини виявила схрон з мінами. У помешканні одного з бойовиків співробітники спецслужби виявили тайник з бойовими засобами ураження. Зі схрону було вилучено 4 протитанкові міни ТМ-62М загальною вагою 40 кг. За оперативними даними, зловмисник планував використати вибухівку для вчинення диверсій на території регіону.

Війна на Донбасі Донбас Російська агресія Україна Цивільні громадяни