fbpx
Бойовики стріляли з гранатомету по нашим позиціям біля хутора Вільний

Бойовики стріляли з гранатомету по нашим позиціям біля хутора Вільний

Війна на Донбасі Донбас Російсько-терористичні війська Україна

Бойовики стріляли з автоматичного станкового гранатомету по нашим позиціям біля хутора Вільний, що на Луганщині.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Оскільки постріл був не прицільний та ніякої шкоди не завдав, то вогонь у відповідь наші армійці не відкривали.

Офіційно це був єдиний факт порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ та не включає скидання уламкової гранати ВОГ-17 з безпілотного літального апарату, про який ми повідомляли вчора.

«Зокрема, поблизу Хутору Вільний ворог здійснив один постріл з автоматичного станкового гранатомету. Ця провокація не несла загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає», – йдеться у повідомленні.

АГС-17 - 30-мм станковий автоматичний гранатомет. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що вчора на Донбасі було поранено командира 137-го батальйону морської піхоти полковника Вадима Римаренко та сержанта, що його супроводжував. За наявною інформацію саме цей підрозділ був обстріляний бойовиками з БПЛА напередодні, про що ми писали зранку.

Саме для того аби виявити наслідки вибуху на місце прибув командир частини і в супроводі бійців з позиції вони вирушили на місце. По ходу слідування вони підірвались на невідомому вибуховому пристрої, який потім був ідентифікований як протипіхотна уламкова міна натяжної дії ПОМ-2 «Отёк».

Війна на Донбасі Донбас Російсько-терористичні війська Україна