fbpx
Бойовики застосовують російські гранатомети РПГ-32 «Баркас»

Бойовики застосовують російські гранатомети РПГ-32 «Баркас»

Війна на Донбасі Гранатомет Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія Україна

Генеральна прокуроратура України надала докази участі та фінансування Російською Федерацією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

Мова йде про застосування бойовиками сучасних російських гранатометів РПГ-32 «Баркас»

25 серпня після обстрілу бойовиками населеного пункту Золоте-3 Попаснянського району Луганської області прокурорами було вилучено залишок боєприпасу, а саме реактивного протипіхотного гранатомета РПГ-32 «Баркас» 2012 року випуску.

“За попередньою інформацією, зазначений боєприпас на озброєнні Збройних Сил України не перебуває, а з 2008 року належить до комплексу озброєння Збройних Сил Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Залишки гранати до РПГ-32 «Баркас» з якої обстріляли позиції українських армійців 25 серпня 2019 року

В прес-службі повідомили, що здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях.

РПГ-32 «Баркас» – російський багаторазовий мультикаліберний гранатомет.

Перша публічна демонстрація РПГ-32 «Баркас» відбулась у 2008 році. Він може оснащуватися різними видами гранат, серед яких термобаричні та тандемні.

РПГ-32 в Лівії

Окрім Росії постачається на експорт, зокрема до ОАЕ та Йорданії де організовано його збирання з комплектуючих з Росії, там він відомий під назвою РПГ-32 «ХАШИМ».

Війна на Донбасі Гранатомет Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія Україна