fbpx
Боєприпаси для NASAMS та HIMARS: новий пакет військової допомоги від США

Боєприпаси для NASAMS та HIMARS: новий пакет військової допомоги від США

M142 HIMARS Боєприпаси Війна з Росією ЗРК NASAMS ППО та ПРО США Україна

Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило про надання Україні нового пакету військової допомоги.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міноборони США.

Пакет включає виділення допомоги у сфері безпеки зі складів Міністерства оборони на суму до 125 мільйонів доларів для задоволення нагальних потреб України на полі бою.

Крім того, пакет включає 300 мільйонів доларів в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI) для зміцнення системи протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі.

Цей пакет використовує допомогу, раніше надану Україні в попередні фінансові роки в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (PDA). Новий пакет включає в себе:

  • Додаткові боєприпаси для ЗРК NASAMS;
  • Додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди;
  • протитанкові ракети TOW
  • протитанкові системи Javelin та AT-4;
  • понад 3 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї та гранат;
  • боєприпаси для знешкодження перешкод;
  • протипіхотні боєприпаси M18A1 Claymore;
  • 12 вантажівок для перевезення важкого обладнання;
  • Спорядження для холодної погоди; та запасні частини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

У рамках USAI Міністерство оборони США надасть Україні:

  • Боєприпаси з лазерним наведенням для боротьби з безпілотними авіаційними системами.

На відміну від PDA, яке передбачає вилучення обладнання зі складів Міністерства оборони, а також оборонних послуг, освіти і підготовки, USAI є органом, за допомогою якого Сполучені Штати закуповують обладнання у національної промисловості.

Міноборони США оголосило про початок процесу укладання контрактів через USAI для надання додаткових можливостей Збройним Силам України.

Цей пакет передбачає використання 300 мільйонів доларів США, виділених в рамках Постійної резолюції, яку нещодавно ухвалив Конгрес, і вичерпує решту коштів USAI, які наразі доступні для підтримки України.

Адміністрація продовжує закликати Конгрес виконати свої зобов’язання перед народом України, виділивши додаткове фінансування, щоб Україна мала все необхідне для захисту від жорстокої війни, яку розв’язала Росія.

«Безпекова допомога Україні є розумною інвестицією в нашу національну безпеку. Вона допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні і стримує потенційну агресію в інших місцях, водночас зміцнюючи нашу оборонно-промислову базу і створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу. Цей пакет безпекової допомоги сигналізує про незмінну відданість Сполучених Штатів підтримці українського народу перед обличчям російської агресії», – йдеться в повідомленні.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Нідерланди нададуть Україні новий пакет військової допомоги, який включає артилерійські і танкові боєприпаси.

M142 HIMARS Боєприпаси Війна з Росією ЗРК NASAMS ППО та ПРО США Україна