fbpx
БПЛА Akıncı: прогрес розвитку

БПЛА Akıncı: прогрес розвитку

Baykar БпА (Безпілотні апарати) ДП «Івченко-Прогрес» ОПК Співпраця Туреччина Україна Укроборонпром

Ударний БПЛА Akıncı турецького виробництва з українськими двигунами пройшов перші наземні випробування.

Про це на своєму каналі в Twitter повідомив технічний директор компанії Baykar Сельчука Байрактар

На опублікованому відео безпілотний літальний апарат рухається по злітно-посадковій смузі, управління літального апарату здійснює технічний персонал з командного центру.

Оригінальний пост:

Монтаж силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı було завершено наприкінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуски.

На початку озвучувалось встановлення турбодизельними двигунами PD-222 розробки Tusas Engine Industries (TEI), проте згодом проект відкорегували під українські силові установки.

Роботи по розробці БПЛА за участі українського підприємства “Івченко-Прогрес” відбуваються в рамках створеного спільного українсько-турецького підприємства між ДП “Укрспецекспорт” та Baykar Defence.

У вересні 2019-го року до Туреччини вже було відправлено другу партію двигунів, у кількості двох одиниць, для цих БПЛА.

Демонстрація першого прототипу БПЛА Akinci відбулася у 2018-у році. БПЛА зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу.

БПЛА Akinci перед проведенням наземних випробувань

Розмах крил БПЛА Akinci складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

Baykar БпА (Безпілотні апарати) ДП «Івченко-Прогрес» ОПК Співпраця Туреччина Україна Укроборонпром