fbpx
БПЛА атакували російський військовий аеродром в Адигеї

БПЛА атакували російський військовий аеродром в Адигеї

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Пожежа Росія

Вночі 10 жовтня ударні безпілотники атакували російський військовий аеродром «Ханская» в республіці Адигея.

Відповідні відео від очевидців публікує телеграм-канал Astra.

На кадрах видно спалахи та чути звуки від вибухів і роботи російської протиповітряної оборони на аеродромі.

Також на одному відео місцевих чути звуки від реактивних літаків, які злетіли з авіабази після початку атаки, вірогідно, щоб не потрапити під удар дронів.

В російських пабліках стверджують, що це могли бути винищувачі Су-27 та бомбардувальники Су-34.

Після повідомлень про вибухи, супутникова система моніторингу пожеж NASA зафіксувала пожежу в районі російського летовища.

На ранок глава Адигеї Мурат Кумпілов підтвердив факт атаки безпілотників та повідомив, що через пожежу в районі летовища відбувається евакуація населення з села Родніковий, що розташоване поруч.

Заявляється, що обійшлося без жертв та постраждалих. На місці перебувають представники спецслужб, рятувальники та пожежники, що ліквідують займання.

Військовий аеродром «Ханская» розташований за 3 км на схід від станиці Ханської, і за 6 км на північний захід від міста Майкоп та приблизно за 80 кілометрів від Краснодара.

Ця авіабаза країни-агресорки знаходиться на відстані близько 400 кілометрів від лінії фронту на сході України.

З відкритих джерел відомо, що на цьому аеродромі дислокується 272-га навчальна авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків імені Героя Радянського Союзу А.К. Сєрова.

З початком повномасштабної війни з Україною, вірогідно, російські військові використовували цю авіабазу, зокрема  і для базування бойових літаків, які могли бути задіяні для ударів по українській території.

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Пожежа Росія