fbpx
БПЛА RQ-4 Global Hawk використовуватимуть для випробування гіперзвукової зброї

БПЛА RQ-4 Global Hawk використовуватимуть для випробування гіперзвукової зброї

RQ-4 Global Hawk Авіація БпА (Безпілотні апарати) Випробування Гіперзвукові ракети ПС США Світ США

Висотний розвідувальний БПЛА RQ-4 Global Hawk у США використовуватимуть для випробування гіперзвукової зброї.

Про це інформує Мілітарний.

Безпілотники Повітряних сил (ПС) Сполучених Штатів RQ-4 Global Hawk у модифікаціях Block 20 і Block 30 отримають нове життя і будуть переобладнані для використання у випробуваннях гіперзвукової ракетної зброї, пише The National Interest з посиланням на американського сенатора Джона Ховена.

ПС США зараз знімають з озброєння деякі з варіантів Block 20 і переводять їх у режим тестування та навчання, надаючи їм нове завдання.

Багато з Global Hawks доставляють на базу Повітряних сил Grand Sky в Північній Дакоті де проводяться випробування гіперзвукового озброєння.

Здатність Global Hawks збирати і передавати великі обсяги даних може бути корисною в поточних випробуваннях і розробці гіперзвукової зброї.

Тестування гіперзвукових ракет потребує моніторингу траєкторії польоту, маневреної здатності, теплової сигнатури та точного наведення на ціль. Global Hawks могли б посприяти всьому цьому.

Використання Global Hawks може дозволити провести більше випробувань, ніж це можливо зараз, що прискорить створення гіперзвукової зброї.

Програма Grand Forks Sky Range у якій використовуватимуть висотні БПЛА замінить потребу в дорогій експлуатації надводних кораблів для випробувань на модифіковані Global Hawks, які можуть «швидко розгортатися та збільшити потужність тестування за рахунок створення додаткових тестових коридорів у Тихому океані», – йдеться у у прес-релізі сенатора Ховена.

RQ-4 Global Hawk призначено для ведення стратегічної повітряної розвідки на велику глибину території противника протягом тривалого часу.

При польоті на висотах він здатний проводити огляд великих територій, здійснювати розвідку окремих цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідувальну інформацію в реальному часі.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

У вересні, міноборони США успішно провело випробування гіперзвукової ракети, швидкість якої в п’ять разів перевищила швидкість звуку. Цю ракету американські військові називають абревіатурою HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, концепт гіперзвукової повітряно-реактивної зброї).

RQ-4 Global Hawk Авіація БпА (Безпілотні апарати) Випробування Гіперзвукові ракети ПС США Світ США