fbpx
Brave1 збільшив гранти для defense tech-розробників до 8 млн грн

Brave1 збільшив гранти для defense tech-розробників до 8 млн грн

Brave1 Міністерство цифрової трансформації України ОПК Україна

Кластер оборонних технологій Brave1 збільшив гранти для defense tech-розробників до 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Стартувало приймання заявок на оновлену грантову програму від defense tech-кластера Brave1.

Відтепер українські розробники можуть отримати 4 млн та 8 млн грн на розвиток оборонних технологій.

Податися на нові гранти зможуть виробники БПЛА, наземних та морських роботизованих комплексів, систем РЕБ та кіберборотьби, засобів розвідки, ракетно-артилерійських засобів ураження, зброї на нетрадиційних принципах дії, зразків озброєння, а також систем захисту та безпеки військ.

«Завдяки Brave1 вдалося створити середовище, де інноватори й інженери можуть швидко розвивати свої ідеї та розробки, а військові отримують технології на фронті. Defense tech-кластер надає не лише експертний супровід на всіх етапах розвитку розробки, а й фінансову підтримку. Завдяки грантовій програмі розробники можуть отримати кошти на R&D, масштабування, розвиток свого продукту. Збільшення грантів до 4 та 8 млн гривень дасть змогу створювати більше оборонних технологій і посилювати військових новими рішеннями», — зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з розвитку інновацій, освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Хто може податися на грант?

Податися на грант сумою 4 000 000 гривень можуть ті українські виробники, чия розробка пройшла оборонну експертизу та отримала загальну оцінку не нижче 6 балів й оцінку поточного рівня готовності розробки на рівні не менш ніж 5 балів. 

Для отримання 8 000 000 гривень загальна оцінка повинна становити не менш ніж 7 балів, а оцінка поточного рівня готовності розробки — не менш ніж 6 балів. 

«Грантова програма — один із наших основних інструментів для забезпечення військових необхідними технологічними рішеннями. Надавши виробникам найбільш перспективних рішень фінансовий ресурс, ми зможемо зробити цей процес прогнозованим, а отже, чітко спланувати технологізацію наших Сил безпеки та оборони», — розповіла Наталія Кушнерська, керівниця defense tech-кластера Brave1.

Після цього заявка проходить етапи внутрішнього комплаєнсу, оцінки експертами, пітчингу, затвердження Наглядовою радою Фонду розвитку інновацій та безпосередньо укладення грантового договору з розробником.

Отримані кошти можна спрямувати на R&D, розвиток свого продукту, а також закупівлю необхідного обладнання й комплектуючих.

Також кластер продовжить надавати гранти на 500 000, 1 000 000 та 2 000 000 гривень. 

Brave1 Міністерство цифрової трансформації України ОПК Україна