fbpx
Бразилія починає закупівлю колісних САУ

Бразилія починає закупівлю колісних САУ

Артилерія Бразилія Латинська Америка САУ Світ

Армія Бразилії обирає продавця колісних 155-мм самохідних артилерійських установок (САУ).

Запит на пропозицію Бразилія розмістила у рамках оголошеного раніше тендеру. Його подали через комісію у Вашингтоні – CEBW (Comissao do Exercito Brasileiro em Washington).

Купити планують 36 одиниць САУ. Бразильська армія планує оснастити ними три самохідні польові артилерійські дивізіони.

Початково очікувалося, що закупівля розпочнеться у 2018 році. Цей процес, який відклали через пандемію Covid 19, відновили влітку 2022 року.

За планами, колісні САУ мають ефективно уражати цілі на відстані до 40 км із застосуванням звичайних та/або керованих боєприпасів.

Процес, зрештою, призведе до укладання двох контрактів: один на купівлю двох установок для проведення випробувань та оцінки, другий – на закупівлю ще 34 одиниць протягом восьми років.

Серед вимог, які мають бути виконані в рамках закупівлі, – виробництво у Бразилії 155-мм боєприпасів, інтеграція у Бразилії системи озброєння на військову вантажівку з колісною формулою 6х6 або 8х8.

У документі, опублікованому у серпні цього року, підкреслюється, що обрана платформа переважно повинна використовувати автомобільне шасі Tatra T-815, як і новіші автомобілі сімейства Astros 2020 MK6.

Також максимальна маса мусить бути близько 21 тонн для транспортування літаками C-130 або KC-390.

Машини TATRA Force 8x8 військових Бразилії. 2021 рік. Фото: infodefensa.com

Контракти також передбачатимуть навчання розрахунків і технічного персоналу, адаптацію/будівництво інфраструктури, розробку доктрини з метою застосування 155-мм установок не менше 25 років.

За останні роки кілька закордонних виробників, що спеціалізуються на виробництві самохідних гаубиць, запропонували свою продукцію Бразилії.

Самохідна артилерійська установка 155 мм CAESAR з колісною формулою 8X8 на шасі Tatra від NEXTER. Фото з відкритих джерел

Серед них ізраїльська Elbit Systems з САУ ATMOS, французька Nexter Group з САУ CAESAR та BAE Systems з САУ Archer.

Артилерія Бразилія Латинська Америка САУ Світ