fbpx
Бронеавтомобіль «Варта» проходить державні випробування

Бронеавтомобіль «Варта» проходить державні випробування

«Варта» «Українська бронетехніка» Бронетехніка Державні випробування ДНВЦ ЗС України ЗСУ ОПК

В інтересах Збройних Сил України Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводить державні випробування спеціалізованого броньованого автомобіля «Варта».

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на інформацію озвучену АрміяInform

Інформації щодо конкретних термінів та на якому етапі знаходяться державні випробування бронеавтомобіля «Варта» не озвучується.

Спеціалізований бронеавтомобіль «Варта» — бронеавтомобіль з колісною формулою 4×4 виробництва компанії «Українська Бронетехніка».

Вперше цю бойову машину було представлено наприкінці 2015-го року та з моменту створення до неї було внесено ряд змін.

Партія бронеавтомобілів Варта перед передачею до 88-го батальйону

В жовтні 2018 року на виставці «Зброя та безпека» була представлена вже 8-ма модернізація машини. Оновлена модель отримала, серед іншого, потужніший двигун.

У січні 2019-го року партія цих броньованих автомобілів надійшла на озброєння 35-ї бригади морської піхоти, а саме у 88-й батальйон де вже були помічені під час навчань.

Перед цим у липні 2019-го року повний цикл державних випробувань пройшов броньований автомобіль “Козак-2М1” розробки та виробництва НВО «Практика», а також бронеавтомобіль “Барс-8” розробки та виробництва компанії “Богдан”, що завершив їх у лютому 2019-го.

Державні випробування включали в себе проходження бродів, їзда по бездоріжжі, зручність десантування та інше. Загалом державні випробування включають понад 50 методик, кожна з яких контролюється декількома параметрами, що у сумі випробувань – понад 200.

«Варта» «Українська бронетехніка» Бронетехніка Державні випробування ДНВЦ ЗС України ЗСУ ОПК